Cum se prăjesc seminţele de dovleac

Nu arunca semintele de dovleac. Ele sunt o gustare foarte sanatoasa

Nu arunca semintele de dovleac. Ele sunt o gustare foarte sanatoasa. Sursa foto

Bunicii mei nu prea obişnuiau să gătească dovleac, deşi aveau din belşug la ei în grădină. Însă întotdeauna prăjeau seminţele, care ieşeau minunate.

Este simplu să prăjeşti seminţe, este distractiv şi apoi ai o gustare bună la gust şi foarte sănătoasă.

Cum se prăjesc seminţele de dovleac

Începe prin a scoate seminţele din dovleac. Îndepărtează, pe cât poţi, membrane, însă nu îţi bate capul prea tare cu asta.

Pune seminţele într-un castron plin cu apă. În acest fel membrane se va îndepărta uşor.

Pune seminţele într-o sită să se scutga de apă şi apoi foloseşte prosoape de hârtie pentru a le usca. Trebuie să fie bine uscate, altfel nu vor deveni crocante.

Unge o tavă de cuptor cu ulei şi împrăştie seminţele. Adăugă peste ele sare şi condimente, după gust.

Pune-le în cuptorul încins pentru aproximativ 15 minute, până când devin aurii şi crocante.

Video

Dacă explicaţiile de mai sus ţi se par insuficiente urmăreşte acest video.Chiar este uşor să prăjeşti seminţe de dovleac!

,