Cum se spală în mod corect podeaua din bucătărie

curatenie
Nu putem compara bucătăria cu orice parte a casei. Aceasta este, de obicei, cea care se murdăreşte cel mai rapid. Aproape de fiecare dată când mâncăm cad firmituri pe jos. Iar de gătit nici nu mai vorbim… mereu trebuie să strângi după tine.

Cum ne putem asigura că podeaua din bucătărie este curată?
În primul rând trebuie să măturăm în fiecare seară. Pentru că acolo unde este mâncare apar şi tot felul de insecte pe care nu le-am dori – de la furnici până la gândaci.

În al doilea rând nu este suficient să spălăm bucătăria o dată pe săptămână. De două ori minim ar fi mai indicat.

Şi nu ar trebui să folosim mopul, oricât ni s-ar părea de comod. Pentru că el este clătit într-o apă deja murdară. Mult mai bine ar fi să folosim o cârpă pe care să o clătim direct în chiuvetă de la baie. Cele mai bune cârpe sunt cele din microfibra, acestea îndepărtând cel mai uşor murdăria.

În ceea ce priveşte produsul de curăţat pe care să îl folosim, nu ar trebui să ne preocupăm prea mult de acest lucru. Unul mai moale care nu promite să lase totul foarte strălucitor este în regulă. Altfel, putem risca să exagerăm şi să stricăm podeaua. În plus, dacă folosim substanţe de curăţat este bine să şi clătim ca să le îndepărtăm.

Sursa foto

,