Autentificare

Înregistrare

De ce sa consumam oua de prepelita. Beneficii

Ouale de prepelita sunt o alternativa mult  mai sanatoasa a oualor de gaina, insa prea putini cunosc astazi beneficiile consumului acestui aliment. In trecut, ouale de prepelita erau o delicatesa in Asia, destinate doar imparatilor si apropiatilor acestora. 
Consumate crude sau fierte, micile oua de prepelita au numeroase proprietati nutritive, contribuind considerabil la ameliorarea unor afectiuni. Iata mai jos cateva dintre cele mai importante avantaje ale oualor de prepelita.
1. Oul de prepelita – mult mai sanatos decat oul de gaina
Cum oul de gaina este mult mai consumat, sa stabilim cateva diferente esentiale intre cele doua alimente. Astfel, trebuie sa stii ca oul de prepelita are un continut de colesterol “rau” de aproape 4 ori mai mic decat oul de gaina (1,4 % fata de 4%). In plus, oul de prepelita contine si un agent anticolesterol, cu rolul de a curata vasele sanguine de depunerile de colesterol.
Aportul de proteine, vitamine si minerale este mult mai mare in cazul oului de prepelita, iar un alt factor demn de mentionat este acela ca oul de prepelita este bogat in substante antialergice ceea ce scade la minim riscul unor reactii alergice.
2. Amelioreaza afectiuni grave precum astmul
Ouale de prepelita contin o proteina regasita si in medicamentele anti alergice. Acest fapt, alaturi de celelalte substante benefice regasite in componenta oualor de prepelita, amelioreaza considerabil astmul sau diverse alergii.