Filme culinare din întreaga lume

comme_un_chef

Nu se poate să iubeşti mâncarea şi să nu iubeşti filmele culinare. Pentru că aici este vorba despre mai mult decât gătit. Este vorba despre pasiune şi curaj şi iubire şi curiozitate şi cultură. Iar, în plus, chiar poţi să empatizezi cu aceşti oameni în viaţa cărora mâncarea se întrepătrunde la fel de firesc ca în a voastră. Nu mâncăm ca să trăim, ci mâncăm şi trăim în acelaşi timp.
Uite o selecţie de filme culinare mai puţin cunoscute la noi, care te poartă prin toate colţurile lumii

Gastronomie indiană – Today’s Special

Today’s Special este un film din 2010, o comedie care îţi va încălzi inima. Visele lui Samir de a deveni un chef faimos se spulberă atunci când trebuie să preia restaurantul familiei şi să reînveţe tradiţiile de care se îndepărtase.

Vinul din California – Bottle Shock
Bottle Shock, apărut în 2008, este bazat pe o poveste reală şi arată cum a început să devină cunoscută regiunea viticolă din California.

Gastronomie mexicană – Como agua para chocolate
Como agua para chocolate este un film mexican din 1992 care a primit numeroase premii internaţionale. Mâncarea este un mod de a ne exprima iubirea. Ştim asta şi o facem zilnic. Dar în acest film avem ocazia să vedem cea mai poetică latură.

Gastronomie japoneză – Jiro Dreams of Sushi
Acesta este un documentar din 2011 care îl are în prim plan pe Jiro Ono, un maestru bucătar de 85 de ani. El are un restaurant de 10 locuri, cu 3 stele Michelin, chiar dacă este localizat într-o staţie de metrou (Tokio). Preţul unui meniu este de 280 USD.

Gastronomia franceză – Le Chef
Filmul a apărut în 2012 şi a rulat şi la noi. Dacă nu aţi auzit până acum de gastronomia moleculară aveţi şansa să râdeţi de ea împreună cu Jean Reno.

,