Laptele de aur (lapte cu turmeric), cel mai apreciat pentru îmbunătăţirea digestiei şi slăbire

Lapte turmeric

Lapte cu turmeric, laptele de aur. Sursa foto

Deşi laptele de aur este de puţin timp cunoscut la noi, în bucătăria indiană el este un preparat tradiţional şi beneficiile sale pentru sănătate sunt cunoscute de secole.

Ingrediente pentru laptele de aur sunt

Lapte,
Turmeric,
Ghimbir,
Ulei de nucă de cocos,
Piper.

Va ieşi o băutură cremoasă şi plina de arome, care, cel mai bine se poate bea cald. Vă recomandăm cu căldură să vă faceţi un pahar seara înainte de culcare. Dacă nu vă place cald îl puteţi bea şi rece, că ingredient într-un smoothie.

Beneficiile laptelui de aur

Veţi aveea o digestie mai bună. Pentru că turmericul ajuta împotriva indigestiei şi balonării. Ghimbirul la rândul lui este bun, mai ales pentru a combate greaţă şi durerile stomacale.

Anti-inflamator. Prin proprietăţile sale antiinflamatoare turmericul poate să reducă durerile de cap şi cele musculare. Din această cauză este o băutură foarte recomandată după ce faceţi exerciţii intense.

Mai puţină gripă şi răceala. Se ştie despre ghimbir că are proprietăţi antimicrobiale. El va acţiona ca un scut şi va ţine microbii de gripă şi răceala departe de voi.

Ajutor pentru slăbire. Turmericul ajuta la îmbunătăţirea metabolismului, ceea ce înseamnă că vei arde mai multă grăsime făcând aceeaşi cantitate de mişcare.

Reduce colesterolul. Aici intervine laptele de cocos, despre care se ştie că măreşte colesterolul bun al organismului.

Cum se face laptele de aur

Trebuie să ai la îndemână toate ingredientele descrise mai sus. În loc de lapte de vacă ai putea folosi lapte de nucă de cocos. În plus, ai mai putea adăuga miere şi scorţişoară. Pui toate ingredientele într-un blender şi le amesteci.

Dacă nu vreţi să folosiţi blenderul atunci puneţi toate ingredientele într-o oală pe foc şi lăsaţi să fiarbă un minut. Închideţi focul şi lăsaţi un pic acoperit, după care strecuraţi laptele înainte de a-l consuma.

, , , , , ,