Legatura dintre pofte si emotii

In loc de exprimarea emotiilor, oamenii au tendinta de a le proiecta in mancare ceea ce pentru corp inseamna confort si implinire.

Studiile au aratat ca atunci cand oamenii au dificultati in identificare emotiilor care ii incearca sunt predispusi la a manca mai mult. Si viceversa este valabila cu cat cineva isi exprima mai usor emotiile cu atat mai sanatoase vor fi corpul mintea si inima sa.

Poftele sunt o oglinda catre lumea interioara. Prin descifrarea adevaratului inteles al poftelor vei intelege ce se intampla cu adevarat in interiorul tau. Iata, ce dezvaluie poftele tale.

Produse de patiserie

Sunt, probabil, printre cele mai intalnite pofte ale omului modern. Cei care au potfe de placinte, prajituri etc. sunt in general persoane care muncesc excesiv, trec rapid de la o sarcina la alta si se simt epuizate.

Adevaratul motiv pentru care isi doresc astfel de produse este ca nu experimenteaza suficienta bucurie in viata lor.

Alternativa: Gaseste o activitate care iti place si practic-o timp de 30 de minute pe zi. Incearca sa mergi prin parc, sa citesti o carte buna ori sa mergi la un centru de masaj. Odata ce lasi bucuria sa-ti intre in viata, nu vei mai simti dorinta pentru acele produse dulci.

Picant

Cei carora le plac mancarurile picante, atat de iuti incat le dau lacrimile, de fapt tanjesc dupa actiune intensa in viata lor.

Iubesc sa se afle in miscare, sa mearga la film, sa calatoreasca, sa exploreze noi restaurante. Cand nu au timp sa faca toate aceste lucruri, mancarea picanta reprezinta optiunea lor pentru „actiune”.

Alternativa: Care sunt pasii marunti care odata demarati te vor face sa simti ca traiesti? Incearca sa mergi la un curs de dans, ori sa mergi sa vezi un blockbuster nou.

Sarat

Cand mananci multa sare, aduni apa in corp. Sarea este precum un magnet pentru miscare, ceea ce inseamna ca este important pentru oamenii care se lasa dusi de valul vietii si se relaxeze.

Alternativa: Gaseste modalitati de a te „cufunda” in valurile vietii si reflecteaza. Incearca respiratia profunda sau mediteaza.

Alimente crocante

Persoanele care tanjesc dupa produsele crocante de fapt doresc atentie. Probabil ca esti suparat si ti-ai dori sa pocnesti persoana care te-a scos din minti, insa te abtii. Ori poate ca ai vrea sa-l bati pe umar pentru obtinerea unui rezultat bun, insa nu ai curaj. Mancarurile crocante iti ofera senzatia artificiala de echilibru.

Alternativa: Vezi daca poti sa intelegi ce vrei cu adevarat sa spui. Tine un jurnal si atunci cand esti pregatit, incearca sa scrii ce te supara insa intr-o maniera in care toata lumea are de castigat.

Ciocolata

Ca niciun alt aliment ciocolata iti ofera senzatia de bine, de iubire. De fapt, ciocolata contine compusi care schimba activitatea creierului, asa ca nu este nicio mirare ca te simti bine.

Alternativa: Inspira adanc si gandeste-te la toata dragostea care este in viata ta. Ce ai putea face pentru a oferi si primi dragostea de care ai nevoie? Poate ca este nevoie sa oferi sau sa primesti o imbratisare atunci cand simti dorinta de ciocolata.

Citeste mai multe despre emotii si pofte pe sfatulparintilor.ro

,