Mirosurile si influenta lor asupra starii de bine

Avem mirosuri peste tot in jurul nostru. Iar unele sunt atat de placute organismului incat acesta reactioneaza fara sa ne dam seama. Si starea de bine ni se imbunatateste.

Motiv pentru care si alegem acceste mirosuri sa ne insoteasca cat mai mult, fie ca mergem in natura sa le gasim, fie ca ne luam un produs cosmetic care le contine sau un odorizant pentru casa. Uite care sunt mirosurile care ne influenteaza cel mai mult starea de spirit in bine:

Levantica induce somnul

Daca vrei sa te relaxezi, mirosul de levantica iti linisteste instant organismul. Este de mare ajutor in cazurile de insomnie si poate ameliora simptomele de depresie.

Scortisoara ascute mintea

Daca ai momente in care nu te poti concentra, mirosul de scortisoara iti va da un imbold desavarsit. Intr-un studiu realizat la Universitatea Wheeling Jesuit din SUA s-a demonstrat ca persoanele care au mirosit scortisoara si-au imbunatatit functiile cognitive, raspunsul vizual-motric, precum si capacitatile de memorare si atentia.

Pinul elimina stresul

Mirosul de pin scade anxietatea, diminueaza simptomele depresiei si elimina stresul.

Iarba proaspat taiata sporeste starea de bine

Ai trecut vreodata pe langa un gazon proaspat tuns si brusc ai simtit ca te revigorezi? Mirosul de iarba proaspat taiata elibereaza in organism hormoni care te fac sa te simti vesel si optimist. Mai mult, aroma previne instalarea declinului mintal, odata cu inaintarea in varsta.

Ulei de masline pentru satietate

Atunci cand gatesti cu ulei de masline, aroma lui trasmite creierului mesaje care declanseaza instalarea satietatii. Daca ti-e pofta de ceva “interzis” miroase ulei de masline si poftele vor disparea cat ai clipi. Intr-un studiu realizat in Germania s-a constatat ca persoanele care miros ulei de masline inainte de a manca au un consum redus de calorii la masa.

Mai multe mirosuri si efectul lor asupra noastra gasiti pe sfatulparintilor.ro

, , ,