Motive pentru care merită să înveţi să găteşti

Cina ta ar putea arăta așa, dacă știi să gătești

Cina ta ar putea arăta așa, dacă știi să gătești

Cunosc foarte mulţi oameni care nu gătesc deşi au trecut de vârstă de 30 de ani. Nu îşi fac nici măcar un ou. Aşa că sfârşesc mâncând toată ziua semipreparate şi, când îşi permit, mai merg la restaurant pentru o supă caldă.

Situaţia, vă spun drept, mi se pare uimitoare. Pentru că ai atât de multe avantaje dacă ştii să găteşti! Iar acum informaţiile sunt peste tot, pe internet. Nu spun să te apuci să faci checuri şi risotto cu raţă, că poate nu ai timp şi chef pentru aşa ceva, dar sunt o mulţime de reţete rapide şi uşoare. Multe v-am prezentat şi noi aici, pe site.

Dar poate că nu se înţeleg beneficiile, aşa că le mai enumeram o dată:
Mănânci mai sănătos, cu mai puţine semipreparate care au tot felul de adaosuri nocive. Dar, desigur, este bine să ţii cont de recomandările care ţi se spun obsesiv- fără mult zahăr şi sare sau ulei prăjit. Şi, să ştii că mâncarea sănătoasă este în avantajul tău: cu atât o mâncare este mai puţin preparată, cu atât mai sănătoasă este, spune ultimul trend, raw.

Este un mod de relaxare. Dar, desigur, depinde cum priveşti asta. Începe să găteşti cu reţete uşoare, cu ingrediente care îţi plac. Probabil că nu îţi plac o mulţime de vase pe care trebuie să le speli. Probabil că nici nu ai răbdare să aduni 20 de ingrediente pentru un fel de mâncare. De aceea îţi spun, şi mâncarea simplă este savuroasa, porneşte de la ea.

Este un mod de socializare. Niciodată nu vei fi refuzat dacă inviţi pe cineva la o masă bună. Aşa că nu găti numai pentru tine. O dată pe lună poţi găti şi pentru prieteni. Ca să nu mai spun că este un mod excelent de a întreţine relaţiile de familie. Cu câtă bucurie aştepţi mesele de sărbătoare de la mama ta?

Este un mod de a descoperi lucruri noi – de la locuri şi tradiţii până la alimente noi. Dacă începi să urmăreşti emisiuni culinare sau să citeşti situri culinare înveţi o mulţime de lucruri. Şi nu este vorba neapărat despre reţete, ci despre stiluri de viaţă. Este mai greu să ajungi până în Mexic, dar un guacamole sigur poţi face imediat.

Cheltuieşti mai puţini bani. Se crede că mâncarea sănătoasă este mai scumpă. Dar nu este adevărat. Să mănânci semipreparate sau să mănânci la restaurant este mult mai scump decât să găteşti în casa din ingrediente alese cu grijă, preferabil cât mai multe direct de la ţărani.

Nu poţi avea o viaţă bună dacă nu ştii să găteşti, sunteţi de acord cu mine?

, , ,