Remedii din bucatarie pentru vindecarea arsurilor solare

Atat de tare ne bucuram de faptul ca putem lenevi la soare incat uneori intarziem un pic prea mult si seara observam acasa cu uimire ca avem o culoare care nu este prea sanatoasa, iar pielea este foarte dureroasa. Tuturor ni s-a intamplat asta.

Ce solutii ai rapid la indemana, fara o vizita la farmacie?

1. Foloseste comprese

Ulterior expunerii indelungate la soare, pielea poate deveni inflamata. Racoreste-0 cu comprese cu apa rece – aplica aceste comprese de mai multe ori pe zi pana simti o imbunatatire. Nu sta prea mult cu ele pentru ca risti sa racesti, pastreaz-ocat sa te racoreasca putin.

2. Verifica bucataria

Ingrediente comune gasite in orice bucatarie pot fi folosite cu succes pentru arsurile solare.

Ovaz – impatureste fulgi de ovaz intr-un tifon si scufunda-l intr-un vas cu apa rece. Pune-ti comprese din 2 in 2 ore cu apa din acel vas.

Lapte degresat – amesteca o cana de lapte dregresat cu 4 cani de apa, adauga si cateva cuburi de gheata. Aplica amestecul cu comprese de 15-20 de min si aplica la 2-4 ore.

Amidon de porumb – adauga apa cat sa devina ca o pasta. Aplica direct pearsura.

Salata verde – fierbe frunzele in apa. Arunca frunzele si pune apa ramasa la frigider. Cand e destul de rece, punte-ti comprese cu ea pe arsuri.

Iaurt – aplica-l pe zonele arse si stai cu el cateva minute. Clateste-l cu grija.

Pliculete de ceai verde – daca ai pleoapele arse aplica pliculete de ceai scufundate in apa rece. Vor reduce inflamatia.

3. Evita sapunul

Nu sta prea mult in cada cu spuma de baie. Daca trebuie sa folosesti sapun folosteste unul slab si clateste-te bine. Daca vrei neaparat baie poti adaugaurmatoarele pentru a ajuta arsurile:

Otet – adauga o cana in cada pentru a diminua durerea;

Praf de copt – contine amidon de porumb. In loc sa te clatesti sau sa testergi cu un prosop, lasa apa sa se usuce pe tine. Va ameliora mancarimilesi durerea.

Citeste mai multe remedii pentru arsuri pe sfatulparintilor.ro

, ,