Mai sunt doar cateva zile pana cand sarbatorile de iarna vor ajunge sa atinga scopul lor divin prin nasterea lui Isus Hristos.
Pana atunci noi ne vom continua calatoria noastra culinara, pe urmele Mosului cu destinatia finala Laponia.
Pentru cei ce nu au mai gasit bilete pentru Polar Expres, puteti sa ne urmariti in aceasta calatorie gastronomica pe urmele micutului Nils Holgersson in drumul nostru catre Cercul Polar.
pentru cei care nu stiu ce e POLAR EXPRESS, aveti detalii aici :
iar cei care nu stiu cine e Nils Holgersson – sa va ajutam :
Pentru ca in curand va fi Christmas day (Craciunul, Xmas, Nasterea Domnului sau cum vreti sa ii mai spuneti acestei zile sfinte), vom avea cateva opriri in calatoria noastra prin tarile scandinave.
Pentru inceput va propunem o cana cu vin fiert si mirodenii mult apreciate de catre Norvegieni, ce va vor incalzi sufletul si dezlega limba.
Ingrediente pentru vin fiert: vin rosu, ginger, baton de scortisoara, seminte de cardamom, zahar, portocala.
Dupa aceasta halta in care ne-am incalzit putin si descretit fruntile vom face un scurt metraj muzical, cu o binecunoscuta formative suedeza ce a topit multe inimi din tinuturile nordice si intreaga lume.
ABBA, banuim ca toata lumea a auzit de ABBA, dar pentru siguranta in direct de pe Youtube – melodii ABBA despre Craciun :
Cum bine stiti deja tarile nordice sunt bine cunoscute pentru pescuitul de somon, haddock, cod si crab si alti pesti.
De ceea nu putem sa nu va prezentam ca starter la masa de Craciun o reteta traditionala suedeza la care elementul cheie este somonul salbatic.
Ingrediente: file de somon, marar, sare