Salate de lobodă

Loboda ne face acum cu ochiul. Pentru că pare să fie regina lunii aprilie, cu a sa culoare roşiatică. O vedem pe tarabe în supermarketuri, ne îmbina tăranci bătrâne să o cumpărăm. Ni se şopteşte pe la colţuri de facebook că ar fi plină de calităţi, precum vitamina K şi antioxidanţi. Că ar fi depurativă, diuretică, remineralizantă, emolientă, emetică, calmantă și vitaminizantă.
Dar ce să facem cu ea? Ciorba de loboda. Aceasta este prima opţiune. Şi noi v-am explicat cum se face, în 3 variante: 1, 2, 3.

Dar nu doar atât. Cu loboda puteţi face o salată foarte bună. Şi ne-am apucat să căutăm cele mai bune reţete:

Salată de primăvară, lalena.ro

Găsiţi în această salată tot ce are primăvara mai bun, nu numai loboda, ci şi spanac, ştevie, ceapă verde, ridichi, slata verde. Se mănâncă cu brânză telemea sau tofu, dacă ţineţi post.

Salată de loboda, roşii şi ciupercibucatariaadrianei.ro

Salată de loboda, roşii şi ciuperci

Salată de loboda, roşii şi ciuperci

Din puţine ingrediente obţineți o salată foarte săţioasa şi plină de culoare. Dați gust cu ulei de măsline, zeama de la o lămâie, sare şi piper.

Salată de leurda, loboda şi ouă de prepeliţăretetecalamama.ro

Salată de leurda, loboda şi ouă de prepeliţă

Salată de leurda, loboda şi ouă de prepeliţă

Este momentul să vă recomandăm şi ceva mai special. Chiar dacă loboda nu pare să aibă nimic elegant în ea. Dar de fapt trebuie doar să învăţăm să îi folosim adevăratele capacităţi. Uitaţi ce reţeta minunată poţi face cu ouă de prepeliţă, loboda, leurda, portocala, muştar, miere, oţet şi ulei de măsline.

Salată de loboda, leurda, rucolă cu nuci şi brânză cu mucegai, lovefood.ro

Salată de loboda, leurda, rucolă cu nuci şi brânză cu mucegai

Salată de loboda, leurda, rucolă cu nuci şi brânză cu mucegai

Cu un gust mai puţin tradiţional, aceasta salată mă face să salivez numai când citesc ceea ce conţine. Şi este foarte simplu de făcut, câteva frunze, un pic de muştar, un pic de ulei de măsline şi zeama de lămâie. Să nu uităm, desigur, de brânză şi nuci.

Salată de loboda, podbal, măcriş, ceapă verde şi nucirawvegananit.blogspot.ro

Sună ca şi cum am fi intrat în bucătăria bunicilor, cei care nu auziseră de kale, însă ştiau foarte bine cu ce se mănâncă măcrişul. Sau podbalul. Despre care, recunosc, eu am auzit pentru prima oară acum. Ce-i cu aceste plante şi de ce este bine să le mănânci afli de aici 

Sper că v-am făcut poftă şi data viitoare, când vi se întinde o legătură de loboda, o veţi lua.

, , ,