Aceste mici secrete din bucatarie, stiute de gospodinele cu experienta sunt foarte utile in a economisi timp si te vor ajuta la prepararea celor mai delicioase bucate.
- Pentru ca untul sa se inmoaie mai repede, trebuie sa il dai prin razatoare. Untul razuit se va incorpora mult mai repede si mai bine in aluat.
- Daca scapi din greseala si putina coaja in bolul in care ai spart un ou, umezeste-ti mana si vei reusi sa o scoti cu usurinta.
- Pastele se reincalzesc mult mai repede daca lasati spatiul din mijlocul lor gol. In acest fel, caldura va ajunge mult mai repede si mai uniform la paste.
- Pune un servetel de hartie deasupra bolului de salata verde si apoi acopera bolul cu o folie de plastic pentru a pastra salata proaspata si verde pentru mai mult timp.
- Cea mai buna metoda pentru a raci vinul sunt boabele de struguri inghetate.
- Pentru a evita ca mancarea sa dea in foc, pune o lingura de lemn deasupra oalei.