Se ştie că puiul la grătar nu iese chiar bun. Adesea este lipsit de orice gust şi tare, aşa că ne îndreptăm către alte tipuri de carne, cu mai multă grăsime.
Din fericire, există un secret pentru a face un piept de pui la grătar foarte bun. Totul este să marinezi carnea cu două ore înainte de a o pune pe grătar.
Pentru marinare nu ai nevoie de prea multe ingrediente
O bere
Zahăr brun
Sare
Un mixt de condimente
Pungi cu fermoar
Începe prin a tăia pieptul de pui astfel încât să fie potrivit pentru grătar. Combina într-o pungă ingredientele de mai sus şi pune pieptul de pui. Berea condimentată ar trebui să acopere carnea. Închide pungă şi pune-o la frigider pentru minim două ore.
Când pui puiul pe grătar să îl scurgi bine înainte. Cam în 8 minute ar trebui să fie gata.
După ce îl iei de pe grătar lasă-l 5 minute acoperit înainte să îl serveşti. Astfel vei avea cel mai fraged şi gustos piept de pui la grătar.
Dar poate că vrei ca puiul să aibă o crustă crocantă. Ei bine, se poate şi la grătar, aşa cum îți demonstrează aceşti veterani în făcut grătare: