Supe raw de vară

Soarele-i sus, iar după cât am tânjit după el, acum pare să ne cam asuprească. Dar nu e nicio problemă, avem soluţii pentru aproape orice. Cel mai important pe timp de vară este să vă hidrataţi. Aşa ca o supă este binevenită.

Doar ca o supă, aşa cum este ea făcută în mod tradiţional la noi, înseamnă cam o oră de stat în bucătărie, la foc, ceea ce pe căldura nu ne place. Vara este un moment bun ca să încercăm pentru prima oară supele raw. Sunt foarte simple de făcut, sunt mult mai sănătoase şi au un gust extraordinar de bun.

Le faceţi rapid, le serviţi reci, din frigider, îi daţi corpului hrana după care tânjeşte – sunt atât de multe beneficii încât veţi simţi că viaţa voastră s-a îmbunătăţit rapid cu supele raw de vară.

Supă cremă de tomate cu busuioc

Supă raw de roșii și busuioc. Foto: pixabay.com

Supă raw de roșii și busuioc. Foto: pixabay.com

2 căni de apă
3 roşii
1 ceapa verde în întregime
1 tijă de ţelină
1 morcov
1 mâna de varză
ardei iute
jumătate de cană de caju
1 căţel de usturoi
busuioc
sare

Ştiu, par multe ingrediente, dar asta nu trebuie să vă sperie, întrucât nu trebuie să fiţi atenţi nici la cum le tăiaţi şi nici nu trebuie să le preparaţi termic cumva. De fapt tot ce trebuie să faceţi este să le spălaţi şi apoi le puteţi arunca întregi în blender. Dacă vreţi supă caldă puneţi apă fierbinte. Dacă o vreţi rece puneţi apă la temperatura camerei.

Supă rece de avocado

Supă rece de avocado. Foto: pixabay.com

Supă rece de avocado. Foto: pixabay.com

1 1/2 avocado
sare
2 linguri ulei de măsline
2 căni apă
zeamă de lămâie
rozmarin sau mărar
chilli
1 roşie (opţional).

Prepararea ei este cât se poate de uşoară! Se amestecă toate ingredintele în blender până se obţine o supă cremoasă şi delicioasă. Se garniseşte cu roşii tăiate cubuleţe şi rozmarin.

Supă cremă de castraveţi şi mărar

Supa raw, de vara. Foto: pixabay.com

Supa raw, de vara. Foto: pixabay.com

1 -2 castraveţi, curăţaţi de coajă
2 bucăţi de ceapă verde sau puţină ceapă uscată
mărar proaspăt
1 lingură zeamă de lămâie
1/4 linguriţă sare de mare
1/2 cană seminţe de cânepă (conţin proteine, vitamina E, acizi graşi esenţiali, magneziu)
1/2 cană apă
2 linguri ulei de măsline.

Asemenea celorlalte supe, nu necesită fierbere, iar timpul dedicat pregătirii este foarte scurt. Se amestecă toate ingredientele în blender până se obţine consistenţa dorită. Se presară deasupra ulei de măsline şi mărar. Dacă nu ai seminţe de cânepă le poţi înlocui cu o jumătate de avocado.

Sa le încercați pe toate și să ne spuneți pe care o preferați.

, ,