Superalimente de încercat în 2018

În fiecare an se încearcă promovarea anumitor alimente ca fiind foarte bune pentru tine, pentru sănătatea ta. Desigur, în spate stau interese materiale. Pe de altă parte însă putem profita de aceste trenduri pentru a descoperi noi alimente sau pentru a mânca variat.

Aşa că, să vedem care sunt alimentele recomandate pentru 2018.

Moringa


Dela Moringa se foloseşte tot – de la frunze până la seminţe şi fructe. Moringa este cunoscut şi sub numele de Arborele vieţii. El creşte mai ales în India. Dar să ştiţi că îl găsiţi şi la Buzău,unde se încearcă climatizarea arborelui pentru ţara noastră. Este un bun antioxidant şi antiinflamator, conţine fier, calciu, proteine şi vitamina C. Cel mai simplu se găseşte la noi în ţara sub formă de pudră care se poate pune în smoothie.

Uleiul de avocado


Uleiul de avocado este recomandat pentru că îmbunătăţeşte aspectul pielii şi conţine grăsimi sănătoase. Poate să fie folosit fără probleme la gătit. Este recomandat să îl folosiţi de câte ori faceţi ceva la temperaturi foarte înalte întrucât rezista bine fără să-şi piardă calităţile nutritive.

Fructe de Maqui


Fructele de Maqui sunt fructe de pădure, o pădure însă aflată departe de noi, tocmai în Pacificul de Sud. Se spune despre ele că sunt antioxidante şi antiinflamatoare, că protejează creierul de procesul de îmbătrânire şi corpul de acţiunea cancerului. Cel mai simplu se găseşte la noi sub formă de pudră.