Ton din conservă? Avem soluţiile perfecte!

Uită de simpla salată cu ton! De la paste şi pizza până la creme tartinabile,  încearcă-le şi vei descoperi că nu e atât de plictisitor tonul din conservă.

Linguine cu ton, alune de pădure şi lămâie

Pregătiţi pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj, iar la final le puneţi într-o farfurie alături de ton, tocaţi alunele şi preserati-le peste acestea. Stoarceţi jumătate de lămâie şi puneţi sare-piper după gust.

Pate din ton

Scurgeţi tonul cât mai bine şi adăugaţi o bucăţică de unt, amestecându-le până devine totul omogen. Nu trebuie decât să mai adăugaţi sare şi lămâie după gust. Voila!

Pizza cu rosii, ton şi sos aioli

În funcţie de blatul dorit (subţire sau pufos) puneţi cantitatea necesară de ton, caşcaval şi bucăţi de roşii. Răsfăţaţi-vă cu câteva linguriţe de aioli peste bucăţile de pizza. Este nemaipomenit de gustos!

Cartofi umpluţi

Pentru aceşti cartofi puteţi folosi cam tot ce aveţi prin bucătărie. Şi pentru că orice mâncare e mai bună cu cât are mai puţine ingredient, la fel şi cu aceştia. Puneţi 3 cartofi la fiert. Când sunt aproape gata (când intră furculiţa în ei), pot fi luaţi de pe foc. Tăiaţi-i pe jumătate şi scoateţi din fiecare cam o lingură din mijloc. Amestecaţi compoziţia scoasă cu ton, sare, puţină zeamă de lămâie. Asezaţi peste fiecare jumătate de cartof această pastă şi presărați caşcaval peste. Lăsaţi-le la cuptor timp de 30 de minunte, apoi serviţi.

,