Traditii si superstitii de Halloween

halloween
Halloweenul, o sarbatoare foarte populara in tari ca Irlanda, Australia, Noua Zeelanda, Marea Britanie sau Statele Unite ale Americii, are loc in fiecare an, in noaptea de 31 octombrie. Se spune ca sufletele tuturor mortilor revin pe Pamant, in vreme ce oamenii marcheaza acest eveniment cu petreceri tematice, costumatii inedite, dovleci luminosi, farse si filme horror.

De cativa ani, am preluat si noi aceasta sarbatoare comerciala, chiar daca “Noaptea Sfantului Andrei” (30 noiembrie) reprezinta echivalentul romanesc al Halloweenului.

La origine un festival al celtilor, Halloweenul a capatat in timp numeroase semnificatii. Astfel, daca celtii credeau ca pe 1 noiembrie spiritele mortilor coboara pe Pamant, o alta legenda spune ca sarbatoarea ar trebui atribuita irlandezului Jack, cel care a reusit sa pacaleasca diavolul in timpul vietii. Dupa moarte, nu i-a fost permisa intrarea nici in rai, nici in iad, de atunci el ratacind prin lume cu o gulie felinar, incercand sa inlature spiritele malefice si sa gaseasca astfel drumul spre rai.

Citeste mai jos cateva traditii si superstitii cu ajutorul carora vei avea un Halloween distractiv, lipsit de incidente infricosatoare.

•    Pregateste cat mai multi dovleci-felinar!

Rolul acestor felinare create din dovleci este acela de a ne proteja casa si de a lumina calea spiritelor bune. Tine minte, insa, ca felinarele sau lumanarile aprinse in noaptea de Halloween pot fi folosite o singura data.

Placinta cu dovleac

•    Nascut de Halloween? – Misiune importanta

O alta traditie spune ca toti cei nascuti pe 31octombrie au un destin ceva mai special decat al celorlalti. Se pare ca acestia au fost trimisi pe Pamant pentru a-i proteja pe oameni de spiritele rele, cu care, deseori, pot comunica.

Banane caramelizate

•    Aparitia unui paianjen in casa – un mesaj de la cei trecuti in nefiinta

Daca o persoana draga tie a trecut in nefiinta recent, iar in noaptea de Halloween vezi un paianjen in casa, e semn ca ea te viziteaza si te protejeaza.

•    Fereste-te de spiritele rele prin metode inedite

Potrivit traditiei, spiritele bune, dar si cele rele vin acum pe Pamant. Tocmai de aceea, ar fi bine sa apelam si noi la cateva trucuri pentru alungarea celor malefice. Asadar, se spune ca poti face asta ingropand in fata casei oase de animal. O alta varianta ceva mai la indemana ar fi sa asezi o poza cu un animal in fata usii de la intrare. Poarta cu tine un clopotel din care sa suni ori de cate ori te simti in pericol, pentru ca sunetul lui indeparteaza spiritele rele. Creeaza-ti nelipsitul dovleac felinar, cea mai puternica arma impotriva demonilor si a fantomelor.

Fursecuri cu dulceata

•    Vizioneaza filme cu caracter tematic!

Invita cativa prieteni si urmariti impreuna cateva productii reprezentantive pentru aceasta noapte. Trick’r Treat, Vineri 13, The Nightmare Before Christmas, Prom Night, Un Hallowen Mortal – The Pumpkin Karver – sunt doar cateva dintre optiunile recomandate de noi.

•    Pregateste un meniu special, de Halloween!

Daca organizezi o petrecere tematica sau ai cativa invitati, preparatele trebuie neaparat sa fie in tonul sarbatorii de Halloween. Bomboanele nu trebuie sa lipseasca din boluri amenajate, ca si placintele, in special cele de dovleac, mere caramelizate, porumb fiert, cidru, fursecuri si prajiturele in forme specifice.

Bomboane cu nuca de cocos

Sursa foto

, ,