Uita de cremele cu protectie solara! Alimente pe care sa le consumi vara asta

Cum te protejezi de soare vara

Cum te protejezi de soare vara

Nu mai e mult pana la vacanta si, chiar daca vremea este capricioasa pentru moment, vara isi va intra pe deplin in drepturi in scurt timp. Tocmai de aceea, organismul trebuie sa fie pregatit pentru canicula si efectele razelor solare. Pe langa alimentele care ne ajuta sa ne hidratam corespunzator si sa ne bronzam uniform, nu trebuie sa uitam ca suntem predispusi la arsuri sau iritatii. Pielea este foarte sensibila si poate avea de suferit chiar daca nu stam prea mult la plaja.

In concediu, dar nu numai, cremele cu protectie solara sunt la mare cautare. Cu toate astea, efectul negativ al radicalilor liberi poate fi mult atenuat si prin alimentatie, nu doar cu ajutorul unor produse ce contin deseori substante sintetice.

Doua studii recente au demonstrat tocmai eficienta anumitor alimente impotriva radicalilor liberi, alimente care pot creste in mod natural protectia solara a pielii noastre.

Astfel, o cercetare demarata la Athens Medical School din Marea Britanie si citata in revista Nutrition Research arata ca persoanele care mananca zilnic aproximativ un sfert de cana de pasta de rosii scad cu mult riscul arsurilor solare si si isi cresc cu aproape o treime factorul natural de protectie solara. Pe langa rosii, legumele cu frunze verzi sunt si ele amintite in acest studiu.

Ba mai mult, rezultatele unei alte cercetari publicate in International Journal of Cancer a relevat faptul ca o portie de legume cu frunze verzi pe zi reduce cu peste 50% riscul recidivei in cazul cancerului de piele.

Pe langa aceste informatii importante, date publicitatii in urma cercetarilor minutioase, iata ce alte alimente sa incluzi in dieta tocmai pentru a creste in mod natural capacitatea naturala a pielii de a se apara contra razelor solare:

1.    Alimente bogate in acizi grasi Omega 3

Fructele de mare, somonul, fasole, mazarea, nucile, spirulina etc. sunt toate bogate in acizi grasi esentiali Omega 3. Compusii antiinflamatori din aceste alimente protejeaza celulele corpului impotriva radicalilor liberi si previn aparitia cancerului de piele.

Creveti fluture pa pat de salata mixta si rosii cherry

2.    Legumele rosii si portocalii

Licopenul si betacarotenul din aceasta grupa de alimente ofera protectie impotriva razelor, reducand in acelasi timp si riscul iritatiilor solare. In plus, flavonoidele din legumele si citricele portocalii si roz cresc si ele abilitatea corpului de se proteja impotriva razelor solare.

Supa de rosii

3.    Ciocolata neagra

Daca mai aveai nevoie de inca un motiv pentru a savura in fiecare zi o bucatica de ciocolata neagra, iata ca l-ai gasit! Antioxidantii din ciocolata neagra cresc capacitatea organismului nostru de a se proteja impotriva arsurilor si iritatiilor cauzate de razele UV. In plus, aceleasi substante contribuie la o hidratare corespunzatoare si la o circulatie sanguina mai buna.

Prajitura de ciocolata si nuci