Unde poţi păstra borcanele cu bunătăţi dacă stai într-un spaţiu mic

Pastrarea borcanelor cu bunatati in spatii mici

Pastrarea borcanelor cu bunatati in spatii mici. Sursa foto

Presupunând că nu aveţi o pivniţă care să ţină temperatură constantă şi, ca mai toată lumea, aveţi în cel mai bun caz o cămară unde vara este cald şi iarna este tot cald, cum se pot păstra toate borcanele cu bunătăţi pe care le facem?

La modul ideal ar trebui să avem în el câteva sticle cu suc de roşii, zacusca, vreo trei feluri de gemuri şi câteva borcane cu murături. Asta dacă vorbim de cantitatea minimă, însă noi ştim că dacă eşti o gospodină serioasă se strâng mult mai multe. Iar cămara oricum a fost desfiinţată, pentru că aveam nevoie de mai mult spaţiu pentru oameni şi nu pentru borcane.

Ar trebui să găseşti un spaţiu bine aerisit, cu o temperature constantă în jur de 10 grade şi întunecos, însă fără umezeală.

Oare ce spaţiu să alegem?

Iarna cămara noastră poate să fie pe balcon, însă numai dacă este vorba despre un balcon închis, unde lucrurile nu îngheaţă. Pentru că un gem care a îngheţat nu mai poate să fie folosit. Le poţi proteja şi învelind borcanele în hârtie de ziar.

Nu este greu să montăm în acest scop un dulap cu câteva rafturi, sau o poliţă. Îl vom folosi ca să mai punem aici şi cartofii şi ceapă, dacă se întâmplă să avem cantităţi mai mari.

Vara însă balcoanele noastre pot să devină un cuptor, nimic nu mai rezistă acolo. Presupunând că nu am consumat tot, ce facem? Ei bine, avem nevoie de un dulap în casă. El poate să fie în bucătărie, însă acolo poate să se facă destul de cald de la gătit. Aşa că, oricât te-ar stresa, soluţia s-ar putea să fie holul.

Până la urma nimeni nu deschide uşa de la dulapul de pe hol ca să dea în el de dulceţurile tale. Poţi face un dulap îngust şi înalt, care nu ocupă mult spaţiu şi arată bine din exterior. Pune o oglindă pe uşa pentru că atunci, din start, toată lumea îi va înţelege astfel utilitatea. Este insa mai dificila ventilarea, in acest caz.

Dacă ai o cantitate mică, numai câteva borcane, ai putea nici să nu îţi mai baţi capul cu asta, le păstrezi pur şi simplu în frigider. Asta înseamnă însă să nu faci cantităţi mari o dată, care să te ţină un an de zile, ci numai cât ai nevoie pentru o lună, două. Şi dacă sunt cantităţi mici le poţi ţine chiar şi pe o poliţă, în bucătărie. Mai ales dacă ai avut grijă să le pui în borcane care să arate bine.

Tu unde anume ţii conservele pentru iarnă?

, ,