“101” Retete de mancare cu stevie

Stevia acea planta aromata cu un gust specific acrisor, pe care o intalnim in bucaria mediteraneana  este  o planta bogata in fosfor, calciu, zinc, seleniu, magneziu, sodiu, fier, potasiu, vitamina A, vitamina C. Substantele active din stevie fac ca aceasta sa aiba  proprietati antibacteriene, antiseptice, antimicrobiene, antioxidante, antiglicemice si antihipertensive, purgative, depurative, laxative, astringete. Este foarte buna pentru cei care sufera de anemie, diabet sau doresc o detoxifiere a organismului.

Cum putem sa folosim aceasta planta in bucatarie? Nimic mai simplu. Folosita in salate, sosuri sau in felurile de mancare principale. Totul este sa stii sa o combini, sa iti pui imaginatia la treaba si vei avea preparate gustoase si sanatoase.

Salata cu stevie

Salate cu stevie

Adauga frunzele de stevie in salate pentru a-i aduce un plus de savoare, pentru a intari anumite arome sau pentru a mai reduce din taria unora dintre ingrediente.

Spala bine frunzele, taie-le in bucati sau lasa-le intregi sau le poti taia i marunt, dupa preferinte.

Poti sa pregatesti o salata orientala sau o salata de cartofi, cu stevie pe care o poti toca marunt si adauga peste cartofii din salata.De asemenea, poti pregati o salata de oua sau oua umplute in care sa adaugi stevie, iar gustul sau acrisor va da o savoare acestor preparate.

Sosuri cu stevie

Adauga frunze de stevie in maioneza sau in alte sosuri pe care le folosesti pentru sandvisuri. Sosul de stevie este foarte bun alaturi de carnea de peste sau turnat peste carnea de miel.