5 reguli pentru gustările copiilor

Gustările sunt mereu prezente în viaţa noastră. Este un adevăr cu care trebuie să ne obişnuim, astfel încât să fim pregătiţi să le oferim. Iar atunci când este vorba despre copii acestea sunt cu atât mai impotante, întrucât ei fiind în creştere şi în permanentă mişcare le este mai tot timpul foame.

Mulţi părinţi sunt stresaţi de gustări şi le este în permanenţă teamă să nu strice apetitul său silueta. În plus, să recunoaştem, gustările sunt şi foarte scumpe. Şi un motiv ca să mănânci mult prea sărat, dulce. Şi enorm de multe chimicale ale căror nume nici măcar nu le cunoaştem. Cum să rezolvăm problema gustărilor la copii? (La noi este destul de simplu, ne spunem că nu murim o oră până când luăm masa în mod corect, ne felicităm că ne păstrăm silueta şi trecem mai departe)

Stabilim câteva reguli

Gustările sănătoase mereu la îndemână

Câteva fructe ar trebui să fie mereu pe masă, gata spălate. Nu strică să le pui central, într-un bol colorat, astfel încât atunci când intri în bucătărie prima oară ochii să cadă pe ele. Şi în frigider păstrează aceeaşi regulă – să ai vizibile, imediat la îndemână, câteva legume gata să fie mâncate. Poţi avea beţişoare de morcovi sau castraveţi. Te orientezi în funcţie de cele mai iubite.

Seminţe, nuci, alune

Acestea constituie o parte importantă a gustărilor. Ele ţin de foame, aduc un aport de grăsimi sănătoase şi sunt pe placul copiilor. Aşa că este bine să le ai cumpărate şi să le oferi în boluri, combinate, atunci când îţi cer. Iar dacă foamea este chiar mare pune şi un iaurt alături.

Floricele

Nu există niciun motiv să nu faci floricele în casă. Aceasta este cea mai simplă modalitate de a oferi o gustare copiilor. Şi dacă nu cumperi floricele la punga pe care să le faci la microunde sunt şi sănătoase. Şi hrănitoare. Şi le satisface pofta de a roade în permanenţă câteva ceva.

Ceva dulce

Dacă noi nu putem fără ceva dulce copiii cu atât mai puţin. Aşa că este bine să avem ceva la îndemână. Ceva cu care să ne simţim împăcaţi. De exemplu miere sau gem făcut în casă pe care să îl întindem pe o felie de pâine integrală. Sau poate un chec din care să dăm o felie alături de o cană cu lapte. Sau un baton cu seminţe şi miere.

Excepţiile sunt în regulă

Cum nu avem nicio dorinţă să ne frustram copiii, din când în când mai putem face şi excepţii şi să le dăm gustări care nu sunt chiar aşa de sănătoase. Ai mei cer din când în când chips-uri, sucuri, croisant. Cum asta nu se întâmplă zilnic, putând să treacă şi o săptămână fără să îşi amintească de existenţa lor, le cumpăr atunci când îmi cer. Însă am grijă să nu le am niciodată acasă. Ceea ce îmi asigură multă linişte, întrucât atunci ar fi dificil de interzis.

Tu cum te descurci cu gustările pentru copii?

, ,