5 trucuri ca să mănânci mai multe legume

Legume care se pot consuma sub formă de spirale

Legume care se pot consuma sub formă de spirale

Mereu ne propunem să mâncăm mai multe legume şi adesea eşuăm în a ne duce la îndeplinire această idee bună. Pentru că, contrar a ceea ce te-ai aştepta, legumele crude nu sunt chiar aşa de uşor de pregătit. Ele trebuiesc spălatea, curăţate, tăiate şi asta ia mult timp.

Vrem să vă ajutăm şi să venim cu câteva idei prin care mesele cu legume să fie mai uşor de preparat şi mai distractive.

Ține frigiderul plin de legume
Nu trebuie să cumperi legume în fiecare zi. Este suficient să iei o dată pe săptămână şi apoi să le ţii în frigider. Încearcă să găseşti un fermier sau un ţăran care să îţi dea legume de bună calitate. Dacă gustul lor este bun, nu ai cum să le ocoleşti. V-am scris acum ceva timp despre iniţiativa Adopta un ţăran. Puteţi pleca de acolo şi va ajunge coşul cu legume acasă, fără stres.

Încearcă ceva nou
Parcă nu îţi mai vine să mănânci salată şi roşii? Nu este nicio problemă! Mereu apar legume noi pe piaţă. Încearcă să ieşi din zona ta de confort şi să cumperi de fiecare dată măcar o legumă pe care o consumi mai rar sau este o noutate pentru tine. Gustul pentru legume se educa. Nici nu ai să observi când vei deveni un fan legume şi o masă fără ele ţi se va părea searbădă.

Pregătirea în avans
Să găteşti legume ia ceva timp. Nu este ca şi cum ai băga o friptură la cuptor şi ai uitat de ea până este gata. Şi probabil că uneori eşti prea flamandă ca să aştepţi, alteori eşti prea obosită şi nu ai răbdare. Din această cauză, atunci când găseşti timp spală şi taie legumele în avans. Aşa sigur le vei consuma şi nu le vei mai arunca la sfârşitul săptămânii.

Salata la micul dejun
Nu prea suntem acasă în timpul zilei şi cine ştie ce mâncăm, aşa că să ne mâncăm legumele dimineaţa. Asta înseamnă să ne facem un bol mare cu salată. Ca să fie mai simplu, ele trebuie să fie deja curăţate. Ar fi bine dacă am avea şi un sos deja făcut, cum ar fi unul pe bază de iaurt. Atunci nu ai nevoie de mai mult de câteva gesturi ca să ai mic dejunul gata.

Legume distractive în spirale
Probabil că ai mânca mai multe legume dacă te-ar distra cum arată. Şi ultimul trend este să consumi spirale de legume. Ceea ce este minunat, pentru că la un moment dat chiar nu mai ai niciun chef să stai să le tăi cu cuţitul. Din fericire nici nu este nevoie, uitaţi-vă la video de mai jos şi veţi vedea tot felul de idei pentru a tăia legumele mai rapid şi mai simpatic.

, ,