Adoptă un ţăran, ca să mănânci gustos

Adopta un ţăran este un nume nou şi inspirat pentru un trend care se vede din ce în ce mai marcant – orăşenii interesaţi de gustul autentic al mâncării încep să sară peste distribuitorii tradiţionali de alimente şi să ajungă direct la producător, la ţăran.

Nu este nimic nou aici, oricine are rude la ţară încearcă să obţină roşii de grădină şi pui crescuţi în curte. Şi poate şi câteva ouă de ţară, măcar pentru prăjituri. Şi din când în când mai vezi pe străzi de oraş tăranci vânzând produse din gospodăria din sat, de la brânză până la verdeţuri. Şi cine nu s-a oprit la margine de drum în călătoriile prin ţară ca să cumpere fructe de grădină?

Ideea nu este nouă, însă acum este mai bine organizată. Apar fel de fel de iniţiative care ne ajută să ne fie mai uşor să ne găsim ţăranul care să ne dea bunătăţile. Am să vă spun acum de două:

Cutia taranului

Cutia taranului

Cutia taranului

Este o iniţiativă pornită în 1012. Intri pe site şi îţi alegi ce cutie vrei. Poate vrei una numai cu produse speciale pentru Paste. Poate că vrei să primeşti săptămânal verdeţuri. Poate că te interesează brânză de capră. Poate că vrei să simţi gustul de pâine pe care ţi-l aminteşti din copilăria ta la ţară. Citeşti poveştile celor care le produc şi vorbeşti direct cu ei.
Toate aceste minunăţii vor fi livrate direct la uşa ta, aşa că ai scăpat şi de un drum la magazin.

Adopta un ţăran 

Adopta un taran

Adopta un taran

Este o idee nouă, apărută la Braşov, de care toată lumea este încântată. Campania este susţinută de două asociaţii braşovene care şi-au propus să caute producători locali şi să îi prezinte pe ei şi pe produsele lor pe pagina de facebook a campaniei. Vor fi oferite şi datele de contact, astfel încât oricine este interesat să poată să cumpere.
La început iniţiativa se axează pe zona Braşov, Buzău, Covasna, Bucureşti, Sibiu, Prahova.

, ,