6 beneficii nebanuite ale ciocolatei

Ciocolata este una dintre placerile vinovate pe care ni le oferim din cand in cand. Nu conteaza ca suntem la dieta si nutritionistul sau antrenorul fitness a pus ciocolata pe lista neagra a alimentelor interzise. Pur si simplu, ciocolatei nu-i putem rezista!

Daca esti si tu fanul numarul 1 al ciocolatei, afla ca aceasta contribuie la ameliorarea sau prevenirea unor afectiuni mai grave. Asadar, citeste mai jos cateva dintre aceste beneficii nebanuite.

1.    Ciocolata ne protejeaza impotriva bolilor cardiovasculare, dar si a arsurilor solare

Acest aliment delicios contine flavonoide, substante care actioneaza precum antioxidantii. Astfel, vom fi protejati impotriva radicalilor liberi, responsabili cu aparitia unor afectiuni mai grave, cum ar fi bolile cardiovasculare.  Aceiasi antioxidanti ne ajuta pielea sa fie mai rezistenta in timpul expunerii solare, diminuand riscurile unei arsuri periculoase.

Cutie 4 inimi de ciocolata

2.    Ciocolata ne ajuta sa facem fata cu brio evenimentelor stresante

Circulatia cerebrala este mult imbunatatita cu ajutorul acelorasi flavonoide. Acest fapt duce la o mai mare putere de concentrare si la o gestionare mai buna a evenimentelor stresante din viata noastra. Trebuie sa stii ca ciocolata neagra contine o concentratie mai mare de flavonoide, asa ca opteaza pentru aceasta si nu consuma mai mult de doua patratele pe zi!

Funny Chocolate

3.    Ciocolata imbunatateste vederea

Un studiu efectuat la Universitatea Reading si citat de Huffingtonpost.com arata faptul ca ciocolata creste fluxul sanguin spre retina, avand efect benefic asupra vederii. Responsabile pentru acest mecanism benefic sunt tot flavonoidele care accelereaza circulatia cerebrala.

Praline in cutia carte Tangerine

4.    Vitaminele si mineralele din ciocolata neagra ne protejeaza sanatatea!

Ciocolata neagra contine potasiu, cupru, magneziu si fier. Primele doua minerale previn infarctul si afectiunile cardiovasculare, fierul amelioreaza anemia, iar magneziul ajuta sistemul cardiovasular si previne aparitia diabetului de tip 2.

Purple mendiants

5.    Ciocolata actioneaza precum un antitusiv!

Teobromina din ciocolata actioneaza benefic asupra partii creierului care declanseaza tusea. In prezent, cercetatorii incearca sa descopere un medicament pe baza de teobromina care sa amelioreze considerabil aceasta problema.

Praline Premium Purple

6.    Ciocolata scade riscul aparitiei cariilor dentare!

Studiile in domeniu au relevat o alta proprietate ceva mai neobisnuita a ciocolatei: ne protejeaza impotriva cariilor dentare. Ciocolata contine teobromina, o substanta care intareste smaltul dentar si actioneaza benefic asupra danturii noastre.

Love & Chocolate

,