Tot ce avem nevoie se gaseste in natura, asa ca ne-am propus sa va aducem aminte sau sa va spunem ce beneficii au fructele, legumele sau alte plante asupra organismului, pentru a le consuma mai ales atunci cand ele sunt in plin sezon. Nu suntem de parere ca trebuie sa mananci doar o categorie de alimente pentru a fi sanatos, cel mai indicat ar fi consumul echilibrat de fructe, legume si proteina animala. Exceptie facand cazurile cand medicul dumneavoastra va recomanda sau va interzice un aliment.
Astazi, o sa vorbim despre cirese. Nu numai ca sunt foarte gustoase, dar au numeroase beneficii pentru organism, pe care nu le stim sau nu le bagam in seama. Pentru ca acum este sezonul lor si le gasim si in piata si la supermarket, nu strica sa vedem ce beneficii au ciresele, pentru organismul uman.
Ciresele, bune pentru inima si pentru sistemul circulator. Cercetatorii au descoperit ca oamenii care au atacuri de cord tind sa aiba un nivel scazut de melatonina. Acest lucru poate fi reparat prin consumul de cirese. Un compus prezent în cirese, polifenolul, s-a dovedit a fi benefic în procesul de prevenire a formarii de cheaguri de sange. De asemenea, antocianina prezenta în cirese protejeaza vasele de sange de stresul oxidativ, ceea ce implica faptul ca ciresele pot ajuta la prevenirea formarii de placa arteriala.
Mai mult, ciresele sunt o sursa excelenta de potasiu,care ajuta la scaderea tensiune arteriale si te scapa de excesul de sodiu din corp. O cana de cirese are aceeasi cantitate de potasiu ca o banana, astfel este un bun înlocuitor de potasiu, atunci cand starea ta de spirit nu este tocmai buna.