Autentificare

Înregistrare

Alimentatie indicata in cazul colonului iritabil

Crampele si durerile abdominale pot face ca activitatile de zi cu zi sa devina insuportabile, in cazul in care suferi de colon iritabil. Totusi putem sa apelam la o alimentatie corecta pentru a reduce simptomele deranjante si pentru a duce o viata sanatoasa.

Fibrele ofera ajutor digestiei. Adultii ar trebui sa consume intre 20 si 35 de grame de fibre pe zi. Alimentele bogate in fibre sunt: fructele, legumele si cerealele integrale. Cu toate acestea, daca suferi de balonare din cauza consumului crescut de fibre, incearca sa te focalizezi strict pe fibrele solubile gasite in legume si fructe(mere, fructe de padure, morcovi, fulgi de ovaz)Fibrele solubile se dizolva in apa in loc sa adauge un volum suplimentar. Deci, evitata sursele comune de fibre insolubile, respectiv  fasolea, nucile, rosiile, stafidele, broccoli si varza.

Incercati o dieta fara gluten. Glutenul este o proteina gasita in produse din cereale, cum ar fi painea si pastele. Proteina poate afecta intestinele la persoanele care prezinta intoleranta la gluten. In astfel de cazuri, o dieta fara gluten poate reduce simptomele.Elimina orzul, secara si graul din dieta pentru a vedea daca problemele gastrointestinale se imbunatatesc.

Consumati alimente cu continut scazut de grasimi.

Alimentele grase sunt deosebit de suparatoare in special pentru persoanele cu sindrom de colon iritabil mixt, care se caracterizeaza printr-o combinatie de constipatie si diaree. Adoptarea unei diete cu continut scazut de grasimi este ideala pentru inima si poate imbunatati simptomele intestinului inconfortabil.