Alimente pe care le poţi consuma în timpul nopţii

Toată lumea ştie că nu este bine să mănânci noaptea, dacă vrei să nu te îngraşi exagerat de tare. Ceea ce este dificil dacă nu obişnuieşti să te culci la ora 9. Este posibil chiar să treacă 5 ore de când ai mâncat ultima oară ceva. Şi nu ai cum să adormi dacă nu mai poţi de foame.

Aşa că vrem să îţi recomandăm câteva alimente despre care se ştie că relaxează, nu îţi îngreunează digestia şi îţi îndepărtează senzaţia de foame.

Nuci

Nucile sunt bogate în melatonină, hormonul care reglează somnul. Aşa că poţi fără griji să mănânci un pumn de nuci dacă simţi că ai ronţăi ceva.

Ceai de ghimbir

Acesta nu îţi va ţine de foame, însă este bun dacă ai stări de greaţă sau arsuri stomacale care te împiedică să dormi. Este utilizat des în acest fel în perioada sarcinii.

Curcan

Carnea de curcan este cea mai indicată atunci când vrei proteine care să te ajute să te simţi satul fără să îţi pună probleme de digestie.

Mancare rece de curcan si masline

Bananele

Bananele au atât potasiu cât şi magneziu, iar aceste 2 minerale relaxează corpul.

Avocado

Avocado, pe lângă faptul că are grăsime sănătoasă, care îţi ţine bine de foame, are şi substanţe care dau o stare de somnolenţă. O jumătate de avocado ar trebui să fie suficient. Îl puteţi consuma cu o felie de pâine din cereale integrale.

https://gastropedia.ro/recipe-items/sos-de-iaurt-cu-avocado/

, ,