Alimente recomandate in hipotiroidism

Astazi, suntem din ce in ce mai constienti de importanta unui stil alimentar sanatos. Chiar si atunci cand ne confruntam cu afectiuni mai grave, diagnosticate si tratate de medicul specialist, dieta si schimbarile pe care le facem pot ajuta la vindecarea acestora, prevenind totodata aparitia altora.

Acesta este si cazul hipotiroidismului, o disfunctie la nivelul glandei tiroide. Cand aceasta nu mai functioneaza la parametri optimi, apar simptome ca oboseala, senzatie de frig, caderea parului, luarea in greutate etc. Cauzele incetinirii activitatii tiroidei nu sunt cunoscute in totalitate, insa se crede ca deficienta de iod ar fi principalul motiv. In plus, unele medicamente precum antidepresivele, antihistaminicele sau calmantele incetinesc si ele functionarea tiroidei.

Vizita la medic este imperios necesara in cazul in care consideri ca simptomatologia ta ar putea fi data de hipotiroidism. In urma unor teste de sange, endocrinologul va stabili daca aceasta este cauza manifestarilor tale si iti va administra un tratament care ar trebui sa isi faca efectul in cateva saptamani.

Cu toate astea, uneori, testele nu sunt destul de concludente. Chiar daca glanda ta tiroida nu functioneaza asa cum ar trebui, valorile testelor pot fi in limite.

Fie ca totul pare in regula, in urma consultului medical, fie ca ai fost deja diagnosticat cu hipotiroidism, este timpul sa faci unele schimbari alimentare. Citeste mai jos ce alimente ar trebui sa incluzi in dieta zilnica si pe care ar fi bine sa le eviti.