Alimente recomante in hipotiroidism
Sursele naturale de iod vor stimula in timp functionarea glandei tiroide. Tocmai de aceea, este recomandat sa mananci branza saraca in grasimi, oua, peste, alge marine, sos de soia, fructe de mare, sushi, fasole verde etc.
In plus, si alimentele bogate in seleniu sunt eficiente in acest context: carne, cereale integrale, germeni de grau, somon, ton, nuci de brazilia, lactate, usturoi etc.
Zincul joaca si el un rol important, asa ca incearca sa mananci regulat surse bogate in acest mineral, cum ar fi ciupercile, rosiile, portocalele etc.
Ce alimente sa eviti
Pe de alta parte, incearca sa eviti alimentele care incetinesc activitatea glandei tiroide si scad eficienta tratamentului alopat.
Redu consumul urmatoarelor alimente, mai ales in starea lor cruda, neprocesata: alune, conopida, pere, pastarnac, varza de Bruxelles, varza Kale, piersici, ulei de Canola, migdale, spanac, cafea, mei, soia, conservanti, colorantii alimentari, alimente bogate in grasimi etc.
De cate ori sa mananci pe zi daca ai hipotiroidism
Specialistii au demonstrat ca este mai sanatos sa mananci mai des si mai putin atunci cand ai hipotiroidism decat daca ai consuma 3 mese copioase pe zi. Un studiu a relevat faptul ca 5-6 mese mici pe zi pot ajuta la pierderea catorva kilograme si la atenuarea simptomelor acestei afectiuni.
Pepenele galben regleaza functionarea glandei tiroide
Un aliment-minune in contextul sanatatii glandei tiroide este pepenele galben. Fiind bogat in vitaminele din complexul B si in substante capabile de a echilibra secretia glandei tiroide, pulpa pepenelui galben are o structura asemanatoare tirozinei, substanta care influenteaza functionarea acestei glande.
Interesant este faptul ca acest complex de substante si minerale regasite in cadrul pepenelui galben actioneaza in sens dublu, stimuland secretia de hormoni in cazul unui deficit sau blocand celulele de eliberare al tiroxinei, in cazul unui surplus de secretie tiroidiana, in hipotiroidism.