Aspect perfect în sezonul rece

Ce sa mananci ca sa ai tenul perfect si cand este frig

Ce sa mananci ca sa ai tenul perfect si cand este frig. Sursa foto.

Indiferent de perioada anului, toată lumea încearcă să arate cât mai bine, să menţină un aspect cât mai sănătos al pielii. Pe langă folosirea produselor adecvate tipului dvs.  de piele mai  există şi o serie de tips &  tricks pe care le-am pregătit special pentru voi.

În primul rând dacă obişnuiţi să consumaţi multe lactate încercaţi să le reduceţi, hormonii conţinuţi în aceste produse pot fi o cauză a creşterii nivelului de sebum şi  a agravării acneei. Puteţi foarte uşor să le înlocuiţi ce cele vegetale, de la lapte de soia, migdale sau cocos, împreună cu produsele adiacente acestora. Iar aici poţi să descoperi cum să faci acest tip de lapte chiar tu:

Cum faci în casa lapte din nuci

Încearcă să consumi regulat ciocolată neagră. Această conţine flavonoizi care funcţionează că nişte antioxidanţi oferind pielii strălucire şi elasticitate.

Respectă un program privind igiena şi folosirea producelor cosmetice.  Este foarte important să nu faci mai mult de 3 ori duş sau baie într-o zi, dar nici să neglijez acest aspect în cazul în care depui efort fizic şi transpiri mai mult (de exemplu sala sau alergat). De asemenea, încearcă să alegi produsele potrivite tipului tău de piele şi în acelaşi timp să nu exagerezi cu folosirea acestora.

Hidratează-te!

Multe studii făcute de-a lungul timpului au arătat beneficiile consumului de apă. În cazul în care vrei să slăbeşti, cel mai mare beneficiu este cel al influenţei apei asupra ratei metabolismului. Apă induce un efect termogenetic, care va duce la creşterea ratei metabolice

Iar acest sfat este valabil indiferent de sezon: nu pleca din casă fără să foloseşti crema pentru protecţie solară şi un balsam de buze.

, , ,