Care sunt cele mai bune diete ale anului 2018

La fiecare inceput de primavara incepem sa ne gandim mai serios la silueta pe care o avem. Si, de cele mai multe ori, constatam ca ar trebui sa mai slabim cateva kilograme pe care le-am pus in iarna care tocmai a trecut.

Putem slabi mancand mai putin in general, insa daca ne este mai usor astfel putem sa urmam regulile unei diete. Asta ne va asigura ca vom slabi aproape sigur si ca nu vom gasi fel de fel de modalitati de a ne pacali singuri. Pe de alta parte insa, stim despre diete ca nu sunt intotdeauna o alegere sanatoasa. Pe care sa o incercam?

Ei bine, puteti pleca in cautarea dietei ideale de la un top al celor mai apreciate diete ale prezentului.

Dieta DASH

Dieta DASH este pe primul loc. Ea a fost conceputa special pentru a ajuta oamenii sa aiba o mai mica tensiune arteriala. Baza acestei diete sunt fructele, legumele, cerealele integrale, carnea slaba si lactatele fara multe grasimi. Cei care urmeaza aceasta dieta trebuie sa evite grasimile saturate, sucurile (dulci), dulciurile, lactatele grase (cum ar fi cascavalul) si sa manance, in general, mai putin sarat.

Dieta DASH, cel mai sanatos regim alimentar

Dieta Mediteraneeana

Aceasta dieta, adoptata de catre cei care traiesc pe malul Mediteranei, este legata de o buna sanatate, dar si de faptul ca ai o viata indelungata. Si aceasta dieta pune accentul pe fructe si legume crude, mai putina carne, insa multe grasimi sanatoase de la peste, ulei de masline, nuci.

Dieta mediteraneană – una dintre cele mai bune diete pentru slăbire

Dieta Flexitariana

Dieta Flexitariana ii incurajeaza pe cei care o adopta sa manance fructe si legume in cea mai mare parte a timpului. Cu toate acestea nu iti cere sa scoti carnea in intregime din meniu. Se considera ca in acest fel reduci riscul de boli de inima. Cum reduci consumul de carne? Consumand mai mult tofu, leguminoase (cum ar fi fasolea), seminte si oua.