Ce alcool sa bei daca vrei sa slabesti

Trebuie sa renunti cu totul la alcool daca vrei sa slabesti? Majoritatea dietelor spun ca da. Dar, ca in majoritatea cazurilor, de fapt trebuie sa renunti la excesele de alcool. Si trebuie sa stii destul de exact cate calorii are alcoolul, ca sa iti dai seama ce inseamna o iesire cu prietenii in care bei.

Sa le luam pe rand.

Cele mai sarace in calorii sunt bauturile spirtoase. O masura normala este de 25 de ml si ea are 50 de calorii. Ceea ce este foarte putin. Problema apare atunci cand le asociem cu foarte multe ingrediente pentru a obtine un cocktail. Adaugam mult zahar si sucuri. De exemplu Mojito are 160 de calorii, iar Bloody Mary 170.

O masura de vin este un pahar de 125 ml. Acesta poate avea de la 85 de calorii pana la 100 pentru vinurile albe dulci.

Berea are cele mai multe calorii. Numarul caloriilor creste pe masura ce berea este mai tare. Astfel, o bere obienuita de 275 ml are 90 de calorii in timp ce o bere tare la aceeasi masura are 170 de calorii. Problema care apare in cazul berii este ca aceasta are o cantitate redusa de alcool, in general de 3,5%, fata de 10% cat are vinul, asa ca avem, tendinta de a bea multa.

Uitandu-te la aceste date ai putea sa te intrebi de ce te ingrasa bautura, intrucat nu sunt chiar asa de multe calorii. Motivele sunt mai multe.

  • Rareori ne oprim la o singura masura, asa cum este descrisa mai sus. Poate ca un pahar de vin nu conteaza, dar daca bem 3, atunci deja am adunat 300 de calorii, adica atat cat are o masa consistenta.
  • Alcoolul contine ceea ce numim calorii goale, adica nu furnizeaza nutrientii de care are nevoie organismul.
  • Alcoolul consumat constant are un efect negativ asupra ficatului, diminuandu-i capacitatea de a arde grasimile. Asa ca daca consumi constant alcool poti deveni predispus la obezitate.

,