Ce observa cu adevarat oaspetii atunci cand vin la tine acasa

Nu se poate sa ai oaspeti si sa nu iti faci fel de fel de griji – atat in privinta meniului, cat si in privinta casei. Adesea ajungi sa nu iti fie suficienta o saptamana intreaga pentru toate pregatirile pe care le ai de facut.

Dar nimic nu se compara cu multumirea pe car o resimti daca totul a iesit bine. Mai ales daca persoanele invitate sunt unele care iti sunt foarte dragi. Asa ca ai vrea sa ramana cu o impresie foarte buna. Ce anume este cel mai important pentru oaspeti? Nu exista un singur raspuns, insa cel mai adesea este o combinatie din urmatorii factori care lucreaza impreuna.

Mancarea
Dupa cum ai banuit, mancarea este importanta. Nimanui nu-i place nici sa ii fie foame si nici sa i se puna in fata mancaruri care nu il atrag. Dar dincolo de asta, nu trebuie sa iti bati capul cu cele mai elaborate mancaruri care nici macar nu stii daca iti ies. Si mai ales, nu alege sa gatesti cat timp ei sunt acolo. Mai bine pui rapid ceva la cuptor si stai de vorba cu oaspetii decat sa iti petreci tot timpul singura si stresata in bucatarie.

Atmosfera
Ce conteaza cel mai mult este ca oaspetii sa stea de vorba unii cu alii intr-un mod relaxat. Conversatiile, rasetele, tachinarile, acestea vor fi cele care iti vor ramane in memorie. Asa ca, daca esti gazda, trebuie sa ai grija sa prezinti persoanele noi, sa gasesti punctele de interes pe care le-ar putea avea cu alti prieteni ai tai. Nimic nu este mai deranjant decat sa ai o gazda care sta de vorba doar cu cativa prieteni foarte apropiati si in rest ignora pe toata lumea.

Tot la capitolul atmosfera este si muzica. Ea da tonul. Si ar fi bine sa gasesti o muzica pe placul cat mai multora. Nu trebuie uitate, desigur, nici cocktailurile. Tine cont de faptul ca unii oaspeti ar putea sa nu bea alcool, asa ca unele cocktailuri fara alcool ar impresiona in mod foarte placut.

Curatenia
Probabil ca ai fost si tu in case care ti s-au parut mult prea pline de obiecte sau mai murdare decat ai putea suporta. Asa ca, fara indoiala, este importanta curatenia. Asta nu inseamna ca trebuie sa freci pana si caloriferele, insa cu siguranta este bine sa nu ai lucruri aruncate si suprafetele sa fie fara praf si pete.
La el, este foarte important si mirosul. Fiecare casa are un miros specific. Trebuie sa te asiguri ca este unul placut.