Ce se întâmplă dacă mănânci prea mult cocos? Pericolul ascuns din acest aliment

Ce se întâmplă dacă mănânci prea mult cocos? Pericolul ascuns din acest aliment
Ce se întâmplă dacă mănânci prea mult cocos? Pericolul ascuns din acest aliment. Sursă foto: Canva

Sigur nu știai asta! Ce se întâmplă, de fapt, dacă mănânci prea mult cocos? Este delicios, dar trebuie să știi despre pericolul ascuns din acest aliment.

Din nuca de cocos se fac mai multe produse: miezul, laptele de cocos, apa și uleiul de cocos. Toate acestea dau un gust delicios preparatelor, însă nu sunt atât de sănătoase dacă sunt consumate în exces.

Ce se întâmplă dacă mănânci prea mult cocos?

Din nuca de cocos se produce chiar și zahăr, dar asta nu înseamnă că este neapărat și mai sănătos decât zahărul de masă. Totuși, există o diferență între cele două, din punctul de vedere al conținutului de zaharoză.

În cazul celui de cocos, nivelul este semnificativ redus față de cel de masă. Acest aliment exotic este și bogat în fructoză. Această substanță are un indice glicemic redus, iar corpul nu o transformă rapid în energie.

Consumat în exces, cocosul îți pune sănătatea în pericol. O cantitate prea mare mâncată constant poate duce la apariția riscului de boli grave, precum cele cardiace, obezitatea și diabetul zaharat.

Pericolul ascuns din acest aliment

Nici uleiul de cocos nu este recomandat tuturor. Persoanele care suferă de obezitate, de diabet sau au alte probleme de sănătate, precum bolile cronice cardiovasculare, trebuie neapărat să îl evite cât mai mult, deoarece conține un număr enorm de calorii la suta de grame.

De asemenea, în uleiul de cocos se mai găsește și un procent alarmant de grăsimi saturate, fiind mai dificil de procesat de către organism.

Un alt pericol ascuns din nuca de cocos este nivelul ridicat de potasiu. Cu toate că avem nevoie și de această substanță pentru un organism sănătos, o cantitate prea mare poate distruge niște organe vitale: inima și rinichii.

, ,