Cele mai bune sfaturi pentru cei care doresc sa tina dieta

Dezvoltarea obiceiurilor alimentare sanatoase nu este asa de grea, cum multi oameni isi imagineaza si nici nu trebuie sa urmezi o dieta foarte stricta.  Trebuie sa respecti cativa pasi esentiali, cum ar fi  sa mananci mai ales alimentele derivate din plante – legume, fructe, cereale integrale si leguminoase (fasole, mazare, linte) – si sa limitezi alimentele foarte prelucrate. Iata  care ar fi indrumarile de baza pentru construirea unei diete sanatoase.

Consumati o varietate de alimente

Nu toate alimentele contin aceleasi substantele nutritive, astfel consumarea unui sortiment larg de alimente va ajuta sa va asigurati ca veti obtine tot potentialul de combatere a bolilor pe care il ofera alimentele. In plus, acest lucru va va limita expunerea la orice pesticide sau substante toxice care pot fi prezente intr-un anumit produs alimentar.

Bol cu fructe si legume verzi

Faceti-va portii

Sigur, puteti manca cat broccoli si  va  doriti, dar pentru alimentele  care au calorii mai multe, controlul portiei este cheia. Cand cititi etichetele produselor alimentare, verificati caloriile pe care le are o portie. Atentie! Unele pachete relativ mici spun ca contin mai mult de o portie, deci trebuie sa dublezi sau sa triplezi numarul de  calorii, grasimi si miligrame de sodiu.

Manancati mai multe alimente intr-o zi

Consumul ideal  ar fi  2 ½ cesti de legume si 2 cesti de fructe pe zi, pentru o dieta de 2.000 de calorii. Introduceti in masa dumneavoastra produse verzi, portocalii, rosi, albastre / violete si galbene. Nutrientii, fibrele si alti compusi din aceste alimente pot ajuta la protejarea impotriva anumitor tipuri de cancer si alte boli. Legumele, bogate In fibre, au calorii moderate. Fructele si legume congelate si conservate pot fi optiuni bune.