Vă place sangria? Atunci este momentul să mergeţi mai departe, să încercaţi şi alte combinaţii de fructe şi vin. Pentru că sunt multe cu gust extraordinar. Vă prezentăm câteva combinaţii care pe noi ne-au făcut să visăm la seri lungi de vară alături de prieteni.
Vin rose + lămâie+portocală
Se face foarte uşor, pe loc. Nu necesită niciun fel de fierbere. Doar să ai la dispoziţie o portocală, o lămâie, gheaţă, zahăr brun. Şi, desigur, vin.
Lămâia şi portocala merg foarte bine cu un vin roze, parfumat. Se stoarce sucul de portocală şi cel de lămâie, se adăuga o lingură de zahăr brun şi vin. Se lasa loc generos pentru gheaţă.
De aici
Moscato alb + lămâie + miere
Moscato alb este un vin italian semi dulce cu aromă uşoară de fruct şi un pic înţepător. Foarte bun pentru cocktailurile de vară.
Se începe prin a pune o linguriţă de miere care se topeşte într-un pic de apă fierbinte. Se amestecă până se dizolvă, după care storci suc de lămâie. Pui deasupra vinul şi multă gheaţă.
De aici
Sovignon Blanc + grapefruit
Este o combinaţie câştigătoare. Vinul făcut din acest soi de struguri are o aromă ce aduce spre pepene galbel. Şi greful roşu îi dă savoarea de care ai nevoie în timpul verii.
Se începe prin a curăţa greful şi despărţii în felii. Feliile se ţin la congelator, să îngheţe. Când prepari cocktailul le mixezi la blender. Pui deasupra vinul. Poţi adăuga şi suc de lămâie. Şi să îl îndulceşti cu ştevie.
De aici