Cu ce poţi înlocui untul atunci când găteşti

Mai puțin unt în prăjituri. Cu ce îl înlocuim?

Mai puțin unt în prăjituri. Cu ce îl înlocuim?

Multă grăsime nu este bună pentru sănătate, ştim deja asta. Dar ne plac mult prea mult prăjiturile. Şi toate reţetele conţin mult unt, de la 200 de grame în sus. Ce să facem, să renunţăm la ele? Nu ne prea vine.
Din fericire, există alternative la folosirea untului. Putem încerca să facem prăjituri mai uşoare. Haideţi să vedem care sunt ele şi apoi să încercăm să le punem în practică.

Piure de mere
Piureul de mere se face foarte simplu: merele se curăţa de coajă şi cotor, se fierb şi apoi se fac piure cu o furculiţă, precum cartofii. Un astfel de piure se poate folosi atunci când facem prăjituri cu aluat, cum ar fi checurile. Punem doar jumătate din untul din reţetă şi cealaltă jumătate va fi constituită de piureul de mere.

Avocado
Funcţionează pe acelaşi principiu ca şi cel de mai sus. Avocado este un fruct care are multă grăsime sănătoasă, aşa că nu ai nicio grijă că vei obţine o prăjitură fără gust. Merge perfect atunci când vrei să obţii o prăjitură mai pufoasă, mai cremoasă.

Ulei de canola
Canola este o plantă asemănătoare rapiței şi acest tip de ulei este foarte utilizat în Canada, unde se produce. Gustul său este unul plăcut. Se foloseşte ulei de canola în loc de unt mai ales în reţetele în care ai nevoie de unt topit. Acest ulei are mai puţin colesterol, mai puţină sare şi mai puţine grăsimi săturate decât untul.

Iaurt grecesc
O metodă foarte bună de a reduce caloriile şi grăsimile săturate din prăjituri este să foloseşti iaurtul grecesc. Începe prin a înlocui jumătate din cantitatea de unt. Dar poţi să nu te opreşti aici, încearcă data viitoare să reduci şi mai mult. Este posibil să vezi ca prăjitura îşi pastraza şi gustul şi consistenţă chiar şi cu mai puţin unt.

Piure de prune
Este un pic mai dificil de obţinut, dar merge minunat în prăjiturile cu ciocolată. Pentru a face piure de prune, prunele trebuiesc decojite şi se scoate sâmburele. Apoi se fierb şi se transformă în piure cu ajutorul unui blender. Dacă nu vrei să îl faci ai putea şi să îl cumperi, din secţiunea de mâncare pentru bebeluşi. Piureul de prune poate înlocui complet untul din reţete şi de aceea este o alternativă fantastică.

, , , , ,