Daca nu iti ies niciodata galustele cum ar trebui sa stii ca secretul este sa nu pui nici prea putin gris, nici prea mult ci doar atat cat sa aiba consistenta unei creme. Chiar daca ti-se pare moale, lasa ouale si grisul sa se odihneasca un pic si respecta pasii de ma jos. Sigur, vei avea cele mai bune galuste.
Ingrediente:
2 oua mari
160 g gris de grau
putina sare
supa in care sa fiarba
Pasii care trebuiesc respectati pentru a avea cele mai pufoase galuste
Punem supa sau apa la fiert.
Putem sa fierbem galustele in apa si sa le transferam ulterior in supa dar, eu prefer sa le fierb in supa pentru ca au un gust mai bun.
Intr-un vas spargem ouale si le batem cu furculita intr-o farfurie pana cand se omogenizeaza bine si incepe sa se transforme in spuma. Adaugam apoi gris-ul in ploaie, amestecand, pana cand se omogenizeaza complet. Punem si putina sare.
S-ar putea ca compozitia sa para prea moale, dar lasati-o sa se odihneasca 2-3 minute, cat sa se umfle granulele de gris si compozitia se va ingrosa.
Intre timp supa noastra (sau apa) va fierbe dar nu foarte tare, pentru a nu sparge sau imprastia galustele.
Luati o lingura pe care o bagam in apa rece. Luam cu ea o bucata de aluat si o cufundam in supa usor. Galusca se va desprinde usor. Repetati operatiunea pana introduceti in supa toate galustele. Lasati sa mai fiarba 5 minute, la foc mic, acoperita cu un capac cu un capac. Incercati o galusca sa vedeti daca s-a fiert. Daca sunt fierte, stingeti focul si lasati-le sa se mai „odihneasca” cateva minute.
Va dorim succes in bucatarie!