Cum începi o dietă


Ai vrea să ţii dieta numai o singură dată în viaţă, dacă este necesar. Iar apoi să nu îţi mai baţi capul cu asta vreodată.

Adevărul este însă că nu este posibil. Pentru că este atât de uşor să pui pe tine câteva kilograme. Şi dacă nu iei nicio măsură ele să se transforme în mult prea multe kilograme. Poate că ai plecat în vacanţă, poate că ai avut o perioadă mai stresantă, poate că pur şi simplu ţi-ai spus că de acum îţi poţi permite să nu te mai gândeşti ce şi cum mănânci…Şi dintr-o dată realizezi că trebuie să te lupţi iar ca să reduci kilogramele.

Cred că nu ar trebui să te stresezi prea mult din această cauză, este un proces normal de ajustare. Şi asta se întâmpla deoarece este atât de simplu să devii dependent de mâncare – fie că eşti dependent de anumite dulciuri, de anumite restaurante sau anumite alimente. Şi este cu atât mai simplu cu cât această dependenţă o interpretezi ca pe ceva normal – ‚îmi este foame, deci trebuie să mananc’.

Numai că nu este chiar aşa, există anumite alimente care îţi provoacă încontinuu foame. Este vorba mai ales de zahăr şi faina. Cu cât mănânci mai mult din acestea, cu atât ai tendinţa de a dori şi mai mult, de a avea impresia că nu poţi să te operesti. Iar numărul de kilograme creşte în timp ce starea de spirit scade întrucât vezi că nu poţi face nici măcar ceva atât de simplu cum este să ţii o cură.

Uită de părerea proastă despre tine şi începe procesul de slăbire cu paşi mici. Nu cântări alimentele, nu cântări caloriile. Nu te înfometa. Ajunge să iei numai câteva măsuri:

Renunţa total la faină, chit că se găseşte în pâine, paste sau prăjituri

Taie zahărul de pe listă, fie că este de sine stătător sau în dulciuri, sucuri

Mănâncă cât mai simplu, fără alimente preambalate, deja procesate

Începe să faci mişcare, zilnic.

Limitează cantitatea de alcool

Să ştii că nimeni nu se mai îngraşa dacă respecta aceşti paşi. Iar odată ce vei pune în aplicare punctele de mai sus ai să începi să observi că şi foamea / pofta dispar. Şi metabolismul ţi se va îmbunătăţi. Aşa că îţi va fi simplu să slăbeşti. Probabil că nu va fi o reducere de greutate spectaculoasă, însă va fi una fără efort, pe care poţi cu uşurinţă să o integrezi în viaţa ta de zi cu zi.

Aceştia sunt primii paşi. Iar apoi, dacă mai simţi nevoia de mai mult, poţi începe să foloseşti şi aplicaţii ca să îţi numeri caloriile sau să încerci o anumită dieta dacă ai impresia că numai în acest fel poţi mânca disciplinat. Oricum, ţine minte că numai primele câteva zile sunt mai dificile, când îţi obişnuieşti organismul fără drogurile sale preferate. Apoi începi să apreciezi cât de bine te simţi şi nici nu îţi mai fac cu ochiul toate pizzeriile şi cofetăriile pe care le întâlneşti în cale.

, , ,