Cum să cureţi cuptorul de la aragaz fără efort


De nimic nu îmi este mai groază atunci când este vorba de făcut curat în bucătărie decât de curăţarea cuptorului. Să fie de vină poziţia nu prea confortabilă? Să fie de vină claustrofobia pe care o simţi atuci când îţi bagi capul în cuptor ca să vezi dacă e curat? Sau dezamăgirea când constaţi că nu se curăţa oricât ai freca?

Ei bine, pentru toată lumea cred că este util un manual de curăţare a cuptorului astfel încât să fim siguri că avem o treabă bine făcută în cât mai scurt timp. Dacă te gândeai să coborî repede la magazine să cumperi cine ştie ce produse minune uita de asta. Se poate rezolva şi cu ingredientele pe care le ai acum în bucătărie: bicarbonate de sodiu şi oţet.

Începeţi prin a face o loţiune de curăţare: puneţi o ceaşcă de bicarbonate de sodiu şi amestecaţi cu două linguri de apă. Se va forma o pastă, care ar trebui să fie suficient de moale ca să o puteţi întinde. Dacă nu este mai puneţi apă.
Scoateţi tot ce este în cuptor şi întindeţi aceasta pastă peste tot. Acordaţi atenţie specială în locurile mai pline de grăsime. Lăsaţi aşa peste noapte.

A doua zi curăţaţi amestecul cu o cârpă. Dacă aveţi o spatulă de plastic o puteţi folosi pentru a îndepărta bicarbonatul de sodiu şi mizeria.

La final, ştergeţi totul cu o soluţie de oţet şi apă. Este suficient pentru a avea un aragaz foarte curat, fără grăsime, fără fum.

La fel de uşor se pot curăţa şi grătarele de cuptor. Tot ce le trebuie de fapt este să le puneţi la înmuiat. Puteţi face asta în cadă, dacă nu aveţi altceva la dispoziţie. Numai să folosiţi un prosop vechi pe care s ail puneţi sub grătare, ca să nu stricaţi cadă. Adăugaţi apă până când se acoperă grătarele şi detergent de vase. Lăsaţi peste noapte şi nu va mai trebui să le frecaţi deloc.

,