Cum sa te simti mai bine la tine acasa

Cea mai mare parte din viata noastra se petrece acasa. Modul in care gandim, ce traim, dispozitia sufleteasca pe care o avem, toate sunt influentate de casa in care locuim. Asa ca nu este deloc o exagerare sa ii acordam atentie. Rezultatul poate sa fie o imbunatatire substantiala a vietii noastre, uneori doar cu unele modificari minore.

1. Fa-ti patul
Sa stai sa lenevesti mult in pat, cu exceptia catorva zile speciale, este complet neindicat chiar daca oamenii foarte ocupati viseaza uneori la asta. Insa sa nu ai destula energie ca sa te dai jos din pat este un semn de depresie. Si nu vrem asta. Si daca tot te-ai dat jos din pat adu si camera ordine – patul poate fi un pic intins, rufele sa nu fie aruncate. Ceea ce ne aduce la punctul urmator.

2. O mica inspectie a casei
Poate cu o seara inainte erai mult prea obosita, insa acum este o noua zi si esti plina de energie. Asa ca nu mai amana si cu cateva miscari rapide pune lucrurile la locul lor, astfel incat sa poti deschide usa fara nicio tresarire. Foarfeca nu are ce cauta pe masa si nici pantofii nu trebuie sa stea in fata usii.

3. Obiecte dragi mereu la vedere
O casa ni se pare cu atat mai frumoasa cu cat ne aduce aminte de momentele bune. Nici nu este de mirare ca ne luam suveniruri din vacante. Iar asta este valabil pentru orice incapere. Daca vrem sa stam cu placere intr-un loc trebuie sa facem astfel incat sa simtim ca ne apartine.

4. Daca trebuie, atunci cu placere.
Nu degeaba este un astfel de proverb. Daca tot trebuie sa faci ceva, cum ar fi de exemplu sa speli vase, nu ar fi pacat sa o faci tunand si fulgerand in fiecare zi? Mai bine o faci gandindu-te ca este placut sa simti clabucii de copii, asa cum fac copiii. Esti mai in castig. Asta pana iti cumperi o masina de spalat vase, dupa care nu mai trebuie, asa ca poti spune relaxata ca nu suporti.

5. Invita oameni la tine acasa
Atunci cand o casa rasuna de veselie, de voci, de idei, de tachinari este o casa placuta. Asa ca gaseste cat mai des motive ca sa inviti oameni la tine acasa. Pot sa fie din familie, pot sa fie prieteni sau pot sa fie persoane cu care vrei sa te imprietenesti. Nu te gandi ca trebuie sa fie totul foarte formal, si un platou cu branza face minuni.

Platoul cu brânzeturi, cum îl construieşti