Escalopurile sunt felii taiate pe lungime din pieptul de pui/ piet de curcan. Economice si tot odata versatile, sunt bucati de carne slaba care se gatesc repede si care pot inlocui majoritatea retetelor care necesita escalop de vitel.
Escalopurile de curcan trebuie tratate, asemanator cu friptura de porc sau vita sau pot fi folosite in locul file-urilor din piept de pui.
Taiatul in lung pe fibra, asigura ca escalopul nu se va strange sau rasuci atunci cand este gatit, iar taierea pe diagonala asigura obtinerea unor felii generoase.
1. Luam un cutit bine ascutit si il tinem usor inclinat, pentru a taia pieptul de curcan in felii.
2. fiecare felie o asezam intre doua bucati de folie transparenta si se bat usor cu un facalet, pentru a obtine o grosime de 3-5mm.Avem grija ca sa nu perforam carnea.
Reteta rulouri de curcan cu merisoare
Ingrediente
4 bucati de escalop de curcan
sare si piper
120 ml de vin rosu
1/2 lingurita de amidon amestecat cu apa
Pentru umplutura
100 g merisoare
170 g struguri rosii fara samburi
1 lingura de miere
1/2 mixt de condimente macinate