Cum spun doctorii că trebuie să slăbeşti

Regulile de bază pentru slăbire

Regulile de bază pentru slăbire. Sursa foto

Dacă te-ai apuca să citeşti toate dietele de slăbire nu ai mai ajunge să citeşti nimic altceva în viaţa ta, atât de multe sunt. Aşa că nu este de mirare că nu ştii de unde să o apuci atunci când te hotărăşti că ai vrea să fii mai slabă.
Ei bine, apucă-te de la următoarele reguli generale, cu care toţi doctorii sunt de acord

Nu ţine o dietă drastică pentru că atunci când o vei termina vei ajunge exact de unde ai plecat. De fapt trebuie să găseşti acele modificări ale comportamentului tău alimentar cu care eşti confortabil – nu mai mănânci dulce după cină, nu este nevoie să pui brânză peste orice, nu mai mănânci decât la masă. Astfel de modificări pot ţine o viaţă întreagă fără să te deranjeze şi ele au un impact direct asupra siluetei.

Alimentaţia sănătoasă nu este suficientă. Trebuie să ai o viaţă echilibrată, în care să te simţi bine. O viaţă care să conţină lucruri variate care îţi plac, odihnă şi exerciţii fizice. Decât să cauţi o dietă mai bine te-ai gândi ce ai putea modifica la viaţa ta ca să te simţi mai bine, mai relaxat, mai fericit.

Masă și nimic altceva. Dacă mănânci atunci nu mai face nimic altceva pe lângă – nu te uita la tv, nu răspunde la un email. În acest fel vei realiza perfect când anume eşti sătul şi trebuie să te opreşti din mâncat. Încearcă şi să nu faci ritualuri / asocieri între mâncare şi experienţele din viaţa ta. Dacă te câte ori treci pe lângă o anumită cofetărie intri să îţi cumperi ceva îţi va fi foarte dificil să ocoleşti şi cofetăria şi obiceiul.

Mănâncă numai când eşti flămând. Nu mânca de stres sau plictiseală sau pentru că eşti la masă cu alţi oameni care mănâncă. Dacă elimini astfel de mese, de care nu ai de fapt nevoie, vei vedea că vei reuşi să slăbeşti suficient, fără nicio altă regulă de dietă. Şi da, această regulă se aplica mai ales la ceea ce consideri tu a fi „ceva bun”, pentru că mai ales astfel de alimente, adesea pline de zahăr, sunt cele consumate fără a simţi deloc foame.

Alege alimentele cu cei mai mulţi nutrienţi. Iar acestea sunt legumele şi fructele. Nici nu trebuie să ştii mai mult de atât ca să îţi concepi o dietă sănătoasă, pe măsura puterii tale. Ai putea, de exemplu, jumătate de săptămână să ai o dietă bazată numai pe fructe şi legume. Sau să îţi impui să nu ai nicio masă fără fructe şi legume.

Ca ultim sfat: cu cât te încrâncenezi mai tare să slăbeşti ţinând o dietă cu atât şansele tale de a nu o putea respecta sunt mai mari. Pentru că te irită atât de tare încât toată ziua nu te gândeşti decât la mâncare. Şi când te gândeşti mult la mâncare, mănânci. Aşa că ţine-te ocupată cu altceva, cu lucruri care te interesează foarte mult, respectă regulile de mai sus şi vei slăbi fără ca măcar să îţi dai seama.

, ,