Cum vopsim ouale de Paste?

Traditia spune ca in Joia Mare,  se vopsesc ouale, de preferinta in culoarea rosie, dar astazi acestea se vopsesc in culori cat mai variate.

Care sunt pasii care trebuiesc urmati atunci cand vopsim oua de Paste?

oua de paste

  1. Ouale trebuie spalate bine, de obicei cu detergent de vase. Dupa ce au fost spalate acestea trebuiesc clatite cu apa calduta.
  2. Vom pune ouale la fiert in apa rece. Se lasa pe aragaz timp de maxim intre 3 minute – 6 minute dupa ce apa a dat in clocot. Vom da apoi la o parte vasul in care au fiert ouale dar lasam ouale inauntru.
  3. Daca folosim vopseaua clasica. Luam un vas in care punem vopseaua pentru oua si 3 linguri de otet pentru a intensifica culoarea. Vom scoate ouale cu lingura din vasul in care au fiert si vom baga, doua, cate doua in vasul cu vopsea. Lasam cca 1 minut si scoatem ouale din vopsea si le punem pe niste servete de hartie, rostogolindu-le pentru  a nu se forma urme de picaturi pe ele.
  4. Indiferent de ce vopsea folosim, dupa ce am vopsit ouale, cat sunt inca fierbinti, le vom unge  neaparat cu ulei sau cu untura.   Atata timp cat ouale sunt fierbinti au porii deschisi iar uleiul va intra in coaja. Ungerea cu grasime se face atat pentru aspect, cat si pentru conservarea cat mai buna a oualelor.

Va dorim, Paste Fericit!