Aroma fiecarui preparat culinar poate fi evidentiata cu ajutorul unui vin atent selectionat. Alegerea bauturii perfecte se face in asociere cu nuantele de baza ale mancarii. Vinul poate fi ingredientul esential al unei mese cu adevarat speciale, iar beneficiilelui pentru organismul uman sunt numeroase.
Vinul rosu, ca de altfel si cel alb ar trebui inclus in dieta noastra alimentara, dar bineinteles, cu precautie si respectand toate recomandarile specialistilor.
Ce efecte benefice are vinul asupra organismului?
Vinul rosu previne cancerul, protejeaza inima si incetineste procesul de imbatranire.
Vinul rosu provine din diverse soiuri de struguri negri, iar culoarea sa poate varia de la rosu deschis pana la violet intens. Sistemul cardiovascular este cel care beneficiaza de cele mai multe avantaje ale consumului de vin rosu.
Substante ca resveratrolul, flavonoidele si saponinele din acest vin protejeaza inima, asa ca 1-2 pahare de vin rosu pe zi pot preveni afectiunile cardiace. Doza zilnica recomandata difera in Europa si Statele Unite ale Americii, insa un pahar de vin pe zi nu ar trebui sa iti dauneze. Cel mai bine ar fi sa iti asculti organismul si sa ceri parerea medicului in cazul in care te confrunti cu alte probleme de sanatate.
Vinul rosu mai este bogat in antioxidanti care incetinesc procesul de imbatranire si previn numeroase afectiuni asociate inaintarii in varsta, cum ar fi diabetul de tip II, boala Alzheimer sau osteoporoza.
Studiile realizate de-a lungul timpului tind sa situeze vinul rosu in randul alimentelor care previn cancerul. Oamenii de stiinta au descoperit ca quercentina, un tip de antioxidant regasit in compozitia vinului rosu, ar putea preveni cancerul de plamani. Alte studii au observat ca resveratrolul singur sau in asociere cu radioterapia poate distruge celulele canceroase.