De ce te îngraşi? Motivul pe care nu l-ai luat în calcul

Ai o viață socială activă? S-ar putea să te îngrași!

Ai o viață socială activă? S-ar putea să te îngrași!

 

Poate că din când în când mai stai să te întrebi de ce ai pus pe tine atât de multe kilograme în ultima vreme. Pentru că nu ai mâncat enorm şi ai încercat să ţii lucrurile cât de cât sănătoase, cu kale şi avocado. Ba poate chiar te-ai putea mândri şi cu nişte sport.

Sfatul meu este să te uiţi şi în altă parte, pentru că acolo s-ar putea să fie mai ales problema: cât anume bei? Nici nu trebuie să bei foarte mult ca să îţi dai peste cap metabolismul. Ceea ce nu ţi-ai dori cu siguranţă, pentru că atunci ar trebui să te uiţi la fiecare înghiţitură de mâncare şi să analizezi cât de tare va contribui ea la îngrăşarea ta.

Metabolismul bun este cel care îţi permite să mănânci cam orice şi să nu se vadă.

Dar de ce strică alcoolul metabolismul?
Corpul nu prea este prieten bun cu alcoolul şi atunci, dacă îl serveşti cu aşa ceva, se va concentra în primul rând asupra lui – să îl proceseze cumva şi să scape de el. Iar alimentele pe care le-ai consumat înainte de a bea alcool vor rămâne la coadă multă vreme. Aşa ca zahărul, grăsimile, carbohidraţii vor rămâne în corpul tău şi nu vor fi procesate prea curând.

În al doilea rând alcoolul înseamnă şi multe calorii. Numai că sunt calorii goale, calorii care nu ţin de foame, numai te îngraşă.

Câte calorii are un pahar de băutură alcoolică

Câte calorii are un pahar de băutură alcoolică

 

Şi, să nu uităm, dacă bei organismul îţi cere să mănânci. Ţi s-a întâmplat să mănânci la 2 noaptea pentru că ai băut şi ţi s-a făcut foame? Dacă asta este o practică săptămânală atunci este destul de clar de ce ajungi să te îngraşi.

Alcoolul îngraşă, fără îndoială. Şi nu trebuie neapărat să te îmbeţi ca să o facă. Ajunge să bei ceva după serviciu, ca să simţi că ai o viaţă socială. Ajunge să stai de „vorbă” cu prietenii în weekend pentru mai mult timp. Şi se vede.

Desigur, nu trebuie să renunţi cu totul la alcool, pentru toată viaţa. Nu acesta este scopul acestor rânduri. Ci doar să îţi atrag atenţia că nu este nimic în neregulă cu corpul tău. Poate că ai renunţat la pâine şi mănânci mai multe salate, dar dacă seara se încheie cu un cocktail, atunci ştii de ce nu slăbeşti, de ce continui să te îngraşi.

, ,