Estul Europei inundat cu alimente de mai proastă calitate decât în Vest

supermarket

Vi s-a întâmplat să mergeţi în vacanţă într-o ţară din Vestul Europei şi să vă miraţi cât de bune sunt la gust alimentele pe care le găsiţi acolo în magazine? Mult mai bune decât ceea ce găsiţi la noi, chiar dacă este vorba despre aceeaşi companie care le produce siaceeasi marca.

Ei bine, să ştiţi că nu este numai o părere. Mai multe ţări din Europa de Est s-au plâns de această realitate, considerând că suntem trataţi de companii ca şi cum am fi o groapă de deşeuri. Ministrul ceh al agriculturii, Marian Jurecka, a declarat: “În practică, în cazul anumitor produse, suntem coşul de gunoi al Europei”

În prezent, în Cehia, se face un studiu privind calitatea alimentelor. Un studiu similar a fost făcut şi în Ungaria şi a confirmat că sunt mai proaste, chiar dacă arata exact precum cele din Vest. Şi slovenii au anunţat acelaşi lucru.

Discuţia nu este deloc nouă. Poziţia Parlamentului European este că nu poate interveni, atât timp cât etichetele indică în mod corect compoziţia – fiecare companie are dreptul să-şi adapteze produsul la piaţa locală. Discuţia de atunci a fost iniţiată de o eurodeputată din România, Elena Oana Antonescu. Detalii aici

, ,