Idei de pastrare si consumare a usturoiului

 

Este unul din condimentele de baza ale bucatariei nationale italiene si frantuzesti, precum si a celei romanesti. De asemenea, este si una din plantele medicinale ale carei efecte benefice pentru sanatate si starea de bine au trecut, proba timpului. Astazi,  medicina moderna confirma efectele benefice ale usturoiului pentru organism, prin diverse studii si cercetari medicale: antibiotic, detoxifiant, anticancerigen, etc..

In principal, in bucataria romaneasca el se adauga in mancare  sau poate fi preparat sub forma de mujdei. Am cautat sa vedem cum mai este consumat si pastrat, in jurul lumii si pentru astazi, am ales doua retete delicioase care se pot prepara usor si care cu siguranta o sa va placa.

I.Crema de unt cu usturoi

Ingrediente crema de unt cu usturoi

(8 linguri) de unt nesarat

2 capatani  de marime medie de usturoi, tocate

½ lingurita sare grunjoasa

½ lingurita de piper negru macinat

¼ ceasca de patrunjel proaspat tocat

Unt cu usturoi si patrunjel

 Mod de preparare crema de unt cu usturoi

Puneti untul, patrunjelul tocat marunt  si usturoiul intr-un vas de marime medie. Amestecati  toate ingredientele. Puneti apoi totul intr-un vas dreptungiular si dati la frigider.

Acest unt  cu usturoi poate fi intins peste orice bucata de gratar, legume (fierte sau facute la gratar) oua,  peste, paine proaspata, etc.  Este o crema delicioasa care face usturoiul sa fie mai putin greu pentru stomac, iar aroma sa este unica.

Usturoi in unt