Este unul din condimentele de baza ale bucatariei nationale italiene si frantuzesti, precum si a celei romanesti. De asemenea, este si una din plantele medicinale ale carei efecte benefice pentru sanatate si starea de bine au trecut, proba timpului. Astazi, medicina moderna confirma efectele benefice ale usturoiului pentru organism, prin diverse studii si cercetari medicale: antibiotic, detoxifiant, anticancerigen, etc..
In principal, in bucataria romaneasca el se adauga in mancare sau poate fi preparat sub forma de mujdei. Am cautat sa vedem cum mai este consumat si pastrat, in jurul lumii si pentru astazi, am ales doua retete delicioase care se pot prepara usor si care cu siguranta o sa va placa.
I.Crema de unt cu usturoi
Ingrediente crema de unt cu usturoi
(8 linguri) de unt nesarat
2 capatani de marime medie de usturoi, tocate
½ lingurita sare grunjoasa
½ lingurita de piper negru macinat
¼ ceasca de patrunjel proaspat tocat
Mod de preparare crema de unt cu usturoi
Puneti untul, patrunjelul tocat marunt si usturoiul intr-un vas de marime medie. Amestecati toate ingredientele. Puneti apoi totul intr-un vas dreptungiular si dati la frigider.
Acest unt cu usturoi poate fi intins peste orice bucata de gratar, legume (fierte sau facute la gratar) oua, peste, paine proaspata, etc. Este o crema delicioasa care face usturoiul sa fie mai putin greu pentru stomac, iar aroma sa este unica.
Cât de mult îți place?
1 People au dat o notă
Rating mediu
(5 / 5)