Idei pentru decorarea oualor de Paste

Cum vopsim oualele de Paste

Una dintre cele mai frumoase activitati inainte de Paste atat pentru gospodine, cat si pentru copii este decorarea oualor de Paste. Ce mandrie pe gospodine cand au cele mai frumoase oua si ce incantare pentru copiii atunci cand participa la vopsirea lor. Asa ca ne-am gandit ca daca doriti sa va uimiti membrii familiei si oaspetii si sa va distrati cu cei mici sa va prezentam doua modalitati simple si de efect pentru masa de Paste.

1. Oua vopsite cu boabe de orez.

Oua vopsite cu boabe de orez

Cum se face?

Dupa ce ati fiert ouale, alegeti o cutie cu capac si puneti boabele de orez.

Peste boabele de orez puneti cateva picaturi de vopsea de o culoare sau mai multe cum doriti si amestecati bine, astfel incat majoritatea boabelor de orez sa se coloreze.

Vopsirea oualelor cu orez

Puneti oul peste boabele de orez si rostogoliti-l cu o lingura prin orez astfel incat sa se coloreze intreaga suprafata.

Scoateti oul cu o lingura din orez si puneti-l la uscat pe o punga de plastic si alte boabe de orez.

Dupa ce oul s-a uscat in intregime, inlaturati boabele de orez care mai sunt peste el si dati-le cu grasime.

2. Oua curcubeu

Oua vopsite curcubeu

Mereu m-am intrebat cum se obtin aceste oua in diferite culori si desi eu ma gandeam ca este foarte greu, procedeul este unul foarte simplu.

La fel, dupa ce ati fiert ouale si le-ati uscat, luati cateva servetele de hartie albe in functie de cate oua aveti de vopsit.

Stropiti servetelele cu apa, astfel incat atunci cand puneti vopseaua ea sa se imprastie. Nu udati foarte tase sevetelele astfel incat sa puteti lucra cu ele.

Pe servetelele umede puneti picaturi de vopsea diferite, astfel incat sa creati un curcubeu. Combinarea culorilor este importanta  pentru ca efectul sa fie unul Waww, dar fiecare are propriul sau simt artistic asa ca puneti-va imaginatia in valoare.

Vopsirea oualelor de Paste

Dupa ce ati pus culorile pe servetelul umed si ele s-au amestecat, luati oul si impaturiti-l in servetel. Legati-l cu un elastic si lasati-le la uscat.

Repetati operatiunea cu fiecare ou.

Dupa ce s-au uscat despaturiti-le si dati-le cu grasime.

Va dorim oua frumoase!