Autentificare

Înregistrare

Mâncăruri de care să nu te atingi atunci când vrei să slăbeşti

Toată lumea crede că a slăbi înseamnă să mori de foame. Ceea ce nu este deloc adevărat. Mai degrabă înseamnă să te educi să ştii care sunt acele alimente care conţin foarte multe calorii şi care nu ar trebui să facă parte din dietă zilnică. Ci să fie mai degrabă excepţia.

Cum era de asteptat, mâncarea dulce are cele mai multe calorii. La fel şi cea grasă.

Brioşele, chiar dacă le faci cu dovlecei sau alte legume, tot au foarte multe calorii, până la 300.

Ciorba cu carne grasă şi smântână este evident, de ocolit. O porţie de ciorbă de porc poate să aibă până la 400 de calorii.

Nici chiftelele nu stau prea bine. Şi este evident de ce – au şi ouă şi carne, iar de obicei le facem prăjite în ulei. O porţie de chiftele este undeva între 200 şi 300 de calorii, în funcţie de ingredientele folosite.

Clătite. O singură clătită are peste 120 de calorii. Ţinând cont de faptul că nu o mâncăm singură, ci mai adăugăm şi minim o lingură de dulceaţă şi de obicei nu mâncăm doar una, ci două şi mai punem şi frişcă, ciocolată şi fructe este destul de clar de ce e bine să ne ţinem departe de ele.

Ciocolată. Este bună, însă chiar nu trebuie mâncat mai mult de o bucăţică. Chiar şi dacă o faceţi acasă, cu miere şi unt de arahide şi cacao multă şi bună tot trebuie să vă abţineţi. La 100 de grame ai 450 de calorii, adică tot atâtea cât la un prânz complet cu ciorba, felul 2 şi salată.

Alimente făcute pane. Pane înseamnă ou şi faina albă şi în plus şi prăjire în ulei. De fapt mult ulei care este absorbit. Orice faci în acest fel are foarte multe calorii. Chiar şi dovlecelul, care nu are aproape deloc calorii, ajunge să treacă de 200 de calorii la sută de grame daca este facut pane. Deci fără şniţele, peşte în crusta sau frigănele.

Omletă umplută – 200 de calorii la 100 grame
Omleta este recomandată când vrei să slăbeşti. Mai ales dacă nu foloseşti mult ulei la prepararea sa. Dar nu şi dacă te apuci să îi adaugi fel de fel de ingrediente, cum ar fi smântână sau cârnaţi sau kaiser. Dacă îţi plac omletele mai elaborate, atunci adăugă mărar sau spanac.

Ouă umplute
Fie că alegem un pateu sau o pastă de brânză, ouăle umplute nu sunt deloc bune pentru silueta. Două jumătăţi de ou umplut pot să ajungă până la 300 de calorii. Iar dacă mai sunt acoperite şi de maioneză, cum ne este obiceiul, atunci este jale.

Maioneza – 100 calorii la o lingură
Este chiar interzisă. O lingură de maioneză este ca şi cum ai adăuga la masa ta un ou şi un piept de pui. Dacă vă place mult gustul de maioneză puteţi încerca varianta fără ulei, ca să mai reduceţi din calorii.

Sarmale
O singură sarma poate să ajungă până la 200 de calorii dacă este făcută din carne de porc. Sarmalele sunt bune pentru Crăciun şi cam atât.

Paste
La fel ca şi pizza, de care nu ar trebui să ne atingem dacă nu am ajuns în Italia, şi pastele sunt nerecomandate să facă parte din dietă zilnică. Chiar dacă luăm paste integrale, adaosul de smântână, unt, brânză sau costiţă le fac o adevărată bombă calorică.

Se poate ca toate acestea sa ti se para prea mult si sa te intrebi daca a mai ramas ceva de mancat. Da, cu siguranta, uite aici exemple pentru mic dejun, pranz si cina.

Mâncăruri pe care le poţi alege atunci când vei să slăbeşti

,